Τι σας εμποδίζει να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα; Τι απαντά ο ειδικός

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που μας απομακρύνει από την πραγματοποίηση των στόχων μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να το ξεπεράσουμε; Ο Σταύρος Μπαρούτας, Leadership Expert, συγγραφέας, μας απαντά.

Ποια είναι τα εμπόδια

Σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα και συζητώντας με διαφορετικές ομάδες ατόμων, μου εκφράζουν την επιθυμία για κάτι καλύτερο που όμως εμποδίζεται από τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση και την έλλειψη κινήτρων. Αρκετοί από αυτούς, έχουν έλλειψη κατεύθυνσης και πολλοί ‘’κατέβηκαν από το τρένο’’.

Νιώθουν

μια καθημερινή κούραση, σαν να έχουν λάβει μέρος σε ένα τρίαθλο με ανώμαλο έδαφος, χωρίς να είχαν συνειδητοποιήσει πόση προετοιμασία χρειαζόταν, τι εξοπλισμό και ακόμα περισσότερο πόση προσπάθεια για να τερματίσουν.

Πολλές φορές θεωρούμε ότι η σχεδίαση του μέλλοντος είναι ανούσια ή ακατόρθωτη. Δεν μπορούμε όμως να μπαίνουμε στη θέση του Πόντιου Πιλάτου και να αφήνουμε να αποφασίζουν άλλοι για την δική μας ζωή. Χρειάζεται να θελήσουμε να πάρουμε την απόφαση για πολλές μικρές μάχες, στην αρχή, που θα μας οδηγήσουν σε μικρές νίκες. Χρειάζεται να σηκώσουμε την άγκυρά μας για να ξεκινήσει το καράβι για το ταξίδι μας. Τα πρέπει και οι δισταγμοί μάς κρατάνε αλυσοδεμένους σε καταστάσεις στις οποίες κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος.

Πώς θα κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα

Η ελευθερία της βούλησης είναι δώρο το οποίο πολλές φορές δεν το εκμεταλλευόμαστε. Αυτό που χρειάζεται είναι να πάρουμε την απόφαση για να κάνουμε τα Θέλω μας Μπορώ, τις επιθυμίες μας πραγματικότητα. Απλά να το αποφασίσουμε, αυτό χρειάζεται! Χωρίς δισταγμούς, πισωγυρίσματα ή δικαιολογίες. Συλλογιστείτε:

Τι θέλεις να καταφέρεις στη ζωή σου

Τι πόρους χρειάζεσαι για αυτό

Τι εφόδια (σπουδές, σχολή, τεχνικές γνώσεις)

Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεσαι;

Τι θα χρειαστεί να κάνεις/καταφέρεις;

Ποια εμπόδια μπορεί να συναντήσεις;

Τι θα κάνεις για να τα ξεπεράσεις;

Χρειάζεσαι ‘’συνταξιδιώτες’’;

Πότε θα ξεκινήσεις;

Από τη στιγμή που θα φτάσετε στο σημείο της εκκίνησης, θα χρειαστεί σχεδιασμός και κατάλληλη τεχνική για να συνεχίσετε τον αγώνα και να τερματίσετε. Αν θέλετε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα δείτε εδώ!

The post Τι σας εμποδίζει να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα; Τι απαντά ο ειδικός appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα