Τί μπορεί να σας κάνει πιο σέξι, σύμφωνα με έρευνα;

Μπορεί οι συνεχείς βαφές να μην είναι ό,τι καλύτερο για την τρίχα, δρουν όμως θετικά στην ψυχολογία σας και σας κάνουν να αισθάνεστε πιο σέξι και ερωτική, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα

Συγκεκριμένα, οι εθελόντριες που πήραν μέρος στην έρευνα αξιολόγησαν το πόσο γοητευτικές και σίγουρες για τον εαυτό τους ένιωθαν πριν και μετά τη διαδικασία βαφής. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ανεξάρτητα από την απόχρωση μαλλιών, όλες παρουσίασαν αυξημένη αυτοπεποίθηση μετά τις νέες τους ανταύγειες, ενώ ταυτόχρονα δήλωσαν ότι ένιωθαν πιο σέξι. Λόγω του ότι παλιότερη έρευνα είχε δείξει ότι «η υψηλή αυτοπεποίθηση σχετίζεται με την αυξημένη σεξουαλική διάθεση», όπως τονίζει ο Μαρκ Σέρτζαντ, Ph.D. και επικεφαλής της μελέτης, μια απλή βαφή μαλλιών μπορεί να δώσει λάμψη ακόμη και στη σεξουαλική σου ζωή!

Συμβουλές για σέξι βαμμένα μαλλιά

Το να πετύχει ένας κομμωτής τη σωστή απόχρωση στα μαλλιά σας είναι το πρώτο ζητούμενο. Το δεύτερο είναι να διατηρήσετε τη λάμψη και την ένταση του χρώματος, ακολουθώντας βασικές πρακτικές συμβουλές.

Μην λούζεστε πριν τη βαφή: Όποιος κι αν είναι ο τύπος και το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, πρέπει να τα αφήνετε τουλάχιστον δυο μέρες άλουστα πριν κάνετε βαφή. Αυτό λειτουργεί σαν φυσική ασπίδα του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας τις πιθανότητες ερεθισμού και κοκκινίλας. Το μόνο που πρέπει να αποφύγετε για να πετύχει το χρώμα, είναι η χρήση προϊόντων που μειώνουν την απορρόφηση βαφής από την τρίχα, όπως είναι το κερί.

Κάντε μάσκα κάθε εβδομάδα: Τα βαμμένα μαλλιά υφίστανται καλώς ή κακώς μια ταλαιπωρία, γι’ αυτό χρειάζονται επιπλέον φροντίδα. Μην παραλείπετε να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα, δίνοντάς τους τη θετική τόνωση που χρειάζονται για να δείχνουν φυσικά.

Χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν: Μην αρκεστείτε σε ένα οποιοδήποτε σαμπουάν. Προτιμήστε ένα σαμπουάν ειδικό για βαμμένα μαλλιά

Δώστε χρόνο: Αν τα βάφετε καστανά ή κόκκινα, μη βιαστείτε να λουστείτε μετά το βάψιμο. Αφήνοντας μια δυο μέρες περιθώριο, δίνεται στο χρώμα χρόνο να «πιάσει» καλύτερα.

Το μυστικό

Μερικά εμπειρικά «μυστικά» μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Όντως ένα ξέβγαλμα με φυσικό χαμομήλι τονώνει φυσικά το ξανθό και το κάνει πιο σέξι.

The post Τί μπορεί να σας κάνει πιο σέξι, σύμφωνα με έρευνα; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα