Συνταγή: Μπισκότα βουτύρου καρδιά χωρίς βούτυρο και ζάχαρη

Μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, θρεπτική συνταγή για σπιτικά και μοσχοβολιστά μπισκότα βουτύρου χωρίς βούτυρο σε σχήμα καρδιάς από την food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Χρησιμοποεί ελαιόλαδο και μέλι, δύο από τα πιο βασικά υλικά της Ελλάδας.

Υλικά για 40-45 μπισκότα βουτύρου
100 γρ ελαιόλαδο
270 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
1

κοφτό κ.γ βανίλια (χρησιμοποίησα φυσική Μαδαγασκάρης)
½ κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
380 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ψωμί + Ζέας)
1 φακελάκι baking powder

Εκτέλεση
1. Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα.

2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking. Ανακατεύουμε γύρω- γύρω με το πιρούνι για ελάχιστα δευτερόλεπτα (το πολύ 15), μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Δεν δουλεύουμε πολύ τη ζύμη μας γιατί θα βγει το λάδι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη βανίλια.

4. Παίρνουμε τη ζύμη στα χέρια μας, την τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος ½ εκατοστού και κόβουμε με κουπάτ.

5. Ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 9-10 λεπτά. Όταν θα βγάλουμε τα μπισκότα μας θα είναι πολύ μαλακά τόπο που θα νομίζετε ότι χρειάζονται και άλλο ψήσιμο. Με μια σπάτουλα γυρίστε τα ανάποδα και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω στη λαμαρίνα.

6. Όταν κρυώσουν καλά, μπορείτε να τα βουτήξετε σε σοκολάτα, να τα κάνετε γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα ή μερέντα. Μπορείτε να κάνετε όποιον απίθανο συνδυασμό σας αρέσει!

The post Συνταγή: Μπισκότα βουτύρου καρδιά χωρίς βούτυρο και ζάχαρη appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα