Τελικά, γιατί κολλάει η ζυγαριά μας;

Στην πιο συχνή ερώτηση που δέχονται οι διαιτολόγοι: Γιατί “κολλάει” η ζυγαριά μου; απαντά ο δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου, κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος.

Αρχικά, κρατήστε ότι πρόκειται για μια απόλυτη φυσιολογική διαδικασία! Όταν πάμε να αφαιρέσουμε βάρος από το σώμα μας, αυτό, είναι σχεδιασμένο να θέλει να το κρατήσει.
Έτσι, αναπτύξει μηχανισμούς άμυνας, κυρίως ορμόνες τόσο με αναβολικό χαρακτήρα (πχ κορτιζόλη), όσο κι ορεξιογόνο δράση (πχ γκρελίνη).
Επίσης, μειώνεται ο μεταβολισμός ως πρόνοια της φύσης να αντισταθμιστεί

η απώλεια βάρους, άρα κι ενέργειας.

Τι να κάνουμε όμως για να την ξεκολλήσουμε;

Αλλάξτε τη σύσταση της δίαιτας σας. Μιλήστε με το διαιτολόγο σας ώστε να εφαρμόσετε για μικρό διάστημα, ένα διαφορετικό διαιτητικό σχήμα για να “ξεκλειδώσετε” τη στασιμότητα. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει μείωση των υδατανθράκων.

Αυξήστε την άσκηση με αντιστάσεις. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε υψηλά επίπεδα μυϊκής μάζας, άρα να αποφύγετε την πτώση του μεταβολισμού σας!

Κοιμηθείτε επαρκώς, προσπαθήστε 6-8 ώρες τουλάχιστον.

Τώρα που μάθατε το γιατί και το πως, δεν θα τα παρατήσετε, όπως κάνουν πολλοί που απογοητεύονται όταν “κολλάει” η ζυγαριά. Συνεχίστε την προσπάθεια σας και να είστε σίγουροι ότι θα ανταμοιφθείτε

The post Τελικά, γιατί κολλάει η ζυγαριά μας; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα