Τα 5 μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου για να παίξεις beach volley

Είναι το αγαπημένο της άθλημα και το μυστικό της που την κρατάει σε φόρμα. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου, αθλήτρια του βόλεϊ στην ομάδα ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Α1 Εθνική κατηγορία) της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι παίζει καθημερινά beach volley, τόσο σε φιλικό επίπεδο, όσο κατεβαίνοντας σε τουρνουά και παίρνοντας μετάλλια και πανευρωπαικά. Αυτά τα 5 μυστικά της τα αποκάλυψε πρόσφατα στη Φίλια
Μητρομάρα και στο wefit.gr.

1 Το μυστικό της Βίκυς: Φρόντισε να γυμνάζεσαι στην άμμο

Tο τρέξιμο στην άμμο, τα άλματα, τα εντυπωσιακά καρφιά, τα μπλοκ και οι βουτιές στην άμμο είναι μια εξαιρετική αερόβια άσκηση που με μια ώρα παιχνιδιού μπορείς να κάψεις 400-500 θερμίδες, να γυμνάσεις μεγάλες μυϊκές ομάδες και να βελτιώσεις την αντοχή και τη φυσική σου κατάσταση. Ναι, το beach volleyball γυμνάζει όλο το σώμα, αλλά αν θέλεις να παίξεις στην άμμο γύμνασε καλά τα πόδια, τα χέρια και τους κοιλιακούς σου: ολόκληρο το πακέτο πρέπει να είναι πολύ γυμνασμένο. Πήγαινε σε ένα γήπεδο μπιτς βόλεϊ και προπονήσου εκεί. Δώσε προσοχή στο footwork σου: ασκήσεις συναρμογής με τη σκάλα ευκινησίας, σπριντ μικρής απόστασης, ανακατεύθυνση, όλα αυτά θα βοηθήσουν την ευκινησία και την ταχύτητά σου.

2 Το μυστικό της Βίκυς: Βγάλε τα παπούτσια

Γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό ανθεκτικό στο ιδρώτα θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις μια ηλιόλουστη μέρα στο γήπεδο (και να μην το μετανιώσεις την επόμενη μέρα). Τι γίνεται όμως με τα παπούτσια; Ένα από τα πιο δυσάρεστα πράγματα στην παραλία είναι να παίζεις ξυπόλητος στη σκληρή άμμο που την έχει ψήσει όλη ημέρα ο ήλιος. Σε επαγγελματικά τουρνουά οι διοργανωτές διατηρούν την άμμο ποτισμένη, αλλά στις παραλίες θα πρέπει να αυτοσχεδιάσεις. Μπορείς να βουλιάξεις τα πόδια σου κάτω από την επιφάνεια της άμμου, είναι λίγο πιο δροσερά εκεί και αυτό μπορεί να βοηθήσει να μην καείς. Χρησιμοποίησε κάθε ένα από τα δάχτυλα των ποδιών σου ως μίνι φτυάρι. Κάνε μικρά, κοφτά βήματα και κινήσου πλευρικά. Και αν όλα αποτύχουν υπάρχει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις: Να συνεχίσεις. Εάν παίζεις μια ζεστή μέρα, κράτα το παιχνίδι σύντομο και απλό.

3 Το μυστικό της Βίκυς: Μην σκέφτεσαι πάρα πολύ την τεχνική

Το να σκέφτεσαι πάρα πολύ τις τεχνικές και τις τακτικές από την αρχή θα επιβραδύνει μόνο την απόδοσή σου. Η τεχνική θα έρθει αρκεί να παίξεις. Η μόνη σου δουλειά είναι να κρατήσεις τη μπάλα μακριά από την άμμο, από τη μέσα πλευρά του γηπέδου. Κράτα τα μάτια σου στην μπάλα και, κυρίως, διασκέδασε! Επίσης παίξε με περισσότερους από δύο παίκτες σε κάθε πλευρά: διευκολύνει στην αρχή.

4 Το μυστικό της Βίκυς: Να είσαι δημιουργικός αλλά πρόσεχε τις γραμμές

Οτιδήποτε μπορεί να γίνει γήπεδο, δεν χρειάζεται να είναι άμμος. Εάν είσαι σε μια κανονική παραλία, απλώς βάλε γραμμές στο έδαφος για να οριοθετήσεις το χώρο που θα παίξεις. Μη χρησιμοποιείς πέτρες ή ξύλα για να κάνεις τις γραμμές – φαντάσου τι θα συμβεί αν βουτήξεις για την μπάλα πάνω από τη γραμμή! Στην αρχή ξεκίνα χωρίς δίχτυ. Μια χαραγμένη γραμμή στο έδαφος αρκεί. Ωστόσο μην ξεχάσεις να ψάξεις την άμμο για ανεπιθύμητα αντικείμενα. Θα εκπλαγείς από τι μπορεί να βρεις!

5 Το μυστικό της Βίκυς: Εάν βουτάς για να πιάσεις την μπάλα κράτα το στόμα σου κλειστό! Και σε αυτό δεν χρειάζεται καμία άλλη εξήγηση.

The post Τα 5 μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου για να παίξεις beach volley appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα