Συνταγή: Τιραμισού από τον σεφ Πέτρο Συρίγο

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της διεθνούς κουζίνας γίνεται εύκολη υπόθεση! Πάντα, βέβαια, με τις οδηγίες του executive chef Πέτρου Συρίγου.

Το τιραμισού είναι αναμφισβήτητα ένα απο τα δημοφιλέστερα Ιταλικά γλυκά στον πλανήτη. Το όνομα του στα Ιταλικά σημαίνει “ανέβασέ με ψηλά”. Όνομα το οποίο ξεκάθαρα υποδηλώνει την υψηλή περιεκτικότητά του σε ενέργεια σε συνδυασμό με την καφεΐνη του ισχυρού εσπρέσσο. Σύμφωνα με άλλες εκδοχές το εκπληκτικό αυτό γλυκό,

φτιάχτηκε πρώτη φορά στο Τορίνο, ως δώρο για τον Camillo Cavour. Άλλες αναφέρουν πως εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’50 ως “ενεργειακή βόμβα” για τις γυναίκες που δούλευαν στους οίκους ανοχής. Σε πιο πρόσφατες αναφορές, το τιραμισού ήταν δώρο των εργένηδων φίλων στο γαμπρό, λίγο πριν ξεκινήσει ο έγγαμος βίος!

Υλικά για το τιραμισού

7 κρόκους αβγού
7 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
1 κιλό μασκαρπόνε
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
¼ ποτήρι Disaronno
Κακάο σκόνη ή τριμμένη σοκολάτα
2 δόσεις καφέ εσπρέσο

Διαδικασία

Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει αφρός. Προσθέστε το μασκαρπόνε και συνεχίστε το χτύπημα, όταν ενσωματωθούν προσθέστε το ποτό.

Βουτήξτε τα μπισκότα στον ζεστό καφέ (όχι πολύ) και κάντε μια στρώση στο ταψί, στην συνέχεια τοποθετήστε το μισό μείγμα κρέμας από πάνω.

Κάντε άλλη μια στρώση με μπισκότα και βάλτε και την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με τριμμένη κουβερτούρα ή με κακάο.

The post Συνταγή: Τιραμισού από τον σεφ Πέτρο Συρίγο appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα