Συνταγή: Κόκκινες φακές

Μια συνταγή από τον food blogger Τάσο Αντωνίου για αρωματική σούπα από κόκκινες φακές, οι οποίες έχουν απαλή και γλυκιά γεύση που όλοι θα λατρέψουν.

Οι κόκκινες φακές είναι γνωστές και με την ονομασία «φακή της Αιγύπτου». Η γεύση τους είναι απαλότερη από αυτήν της κοινής φακής, είναι πιο γλυκιά και έχει επίγευση ξηρών καρπών.

Η χρωματική γκάμα κυμαίνεται από το ελαφρύ πορτοκαλί μέχρι το έντονο κόκκινο.
Η κόκκινη φακή είναι όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β. Μία μερίδα κόκκινης φακής, δηλαδή περίπου όσο ένα φλιτζάνι του τσαγιού, περιέχει πάνω από το μισό του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου ενός ατόμου.

Συνταγή: Κόκκινες φακές

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά για τις κόκκινες φακές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
2 κ.γλ. τζίντζερ αποξηραμένο
2 κ.γλ. κύμινο
2 κ.γλ. κουρκουμάς
1 φλιτζάνι ντομάτες κονκασέ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο.Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι.Ξεπλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε καλά.Τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά.Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Η ντομάτα θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει τη σούπα μας.Προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε.Σειρά έχουν τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε αποξηραμένο τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και ανακατεύουμε.Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.Ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν οι φακές για 25 λεπτά.Όταν οι φακές μαλακώσουν και η σούπα χυλώσει τέλεια, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις κόκκινες φακές με χωριάτικο ψωμί και φέτα.

The post Συνταγή: Κόκκινες φακές appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα