Ρετινόλη: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο αποτελεσµατικά αντιγηραντικά συστατικά. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της;

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι η ενεργή µορφή της βιταµίνης Α που απορροφάται από τον οργανισµό µας και µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ. Αυτό µε τη σειρά του αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, µειώνει τις δυσχρωµίες και κρατά το δέρµα ενυδατωµένο και λαµπερό. Εχει απολεπιστική δράση, ενώ είναι εντυπωσιακά

τα οφέλη της για τις επιδερµίδες µε ακµή. Η ρετινόλη ενδείκνυται για κάθε τύπο επιδερµίδας. Αποφεύγετε τη χρήση της την περίοδο εγκυµοσύνης και θηλασµού.

Τα πλεονεκτήματα της ρετινόλης

Τα πλεονεκτήματα της ρετινόλης είναι η μείωση στις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και η αύξηση στην παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.
Η ρετινόλη είναι χρήσιμη για όσες έχουν ακνεϊκή επιδερμίδα, αφού μπορεί να περιορίσει και τελικά να εξουδετερώσει τα ενοχλητικά σπυράκια, τα ανεπιθύμητα breakouts και τα σημάδια από παλαιότερη ακμή.
Απελευθερώνει τους πόρους από νεκρά κύτταρα, αποµακρύνει ρύπους και περιττό σµήγµα, ενώ δρα και ενάντια στη φωτογήρανση (δυσχρωµίες, κηλίδες κ.ά.) που δεν εξαρτάται από την ηλικία.

Τα μειονεκτήματα της ρετινόλης

Τα μειονεκτήματα είναι ότι η υπερβολική χρήση της ρετινόλης μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό του δέρματος.
Μερικοί άνθρωποι, μάλιστα, με δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρους ακμή, μπορεί να μην την ανεχθούν.
Επίσης, καθιστούν το δέρμα πιο ευαίσθητο στο φως του ήλιου, οδηγώντας σε ταχύτερα και ευκολότερα ηλιακά εγκαύματα, οπότε προσέξτε πότε την εφαρμόζετε.
Για να φανούν οι ευεργετικές ιδιότητες της στο φουλ χρειάζεται εφαρμογή έξι µηνών τουλάχιστον.

Πότε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη

Δεν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες σχετικά με το πόσο νωρίς μπορείτε να ξεκινήσετε ένα προϊόν με ρετινόλη, αλλά εάν είστε αρκετά μεγάλες σε ηλικία για να σκέφτεστε τις ρυτίδες, πρέπει να κάνετε κάτι για να τις αποτρέψετε από το να εμφανιστούν. Καλό είναι να ξεκινάτε τη σταδιακή της χρήση εναλλάσσοντάς την µε ένα άλλο προϊόν φροντίδας που χρησιµοποιείτε καθώς µπορεί να προκαλέσει κάποιον ερεθισµό. Ή σε περίπτωση που έχετε ευαίσθητη επιδερµίδα, να προτιµήσετε κάποιο προϊόν ειδικό για αυτόν τον τύπο. Με συστηματική χρήση, το θαυματουργό αυτό συστατικό λειτουργεί για να περιορίσει τις δυσχρωμίες και να χαρίσει λεία όψη.

Υπολογίστε ότι μετά τα 30 είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει μια γυναίκα να χρησιμοποιεί τη ρετινόλη. Τέλος, έχουν τεράστια σημασία και οι μέρες της εβδομάδας που θα την εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας. Τι εννοούμε; Χρησιμοποιήστε τη για δύο νύχτες, μετά από αυτές αφήστε μια νύχτα χωρίς την εφαρμογή της, εναλλάσσοντας με έναν ορό για peeling κι ένα θρεπτικό serum.

Το μυστικό

Αναμείξτε τη ρετινόλη με την ενυδατική σας για να αραιώσετε λίγο τη δραστική φόρμουλα.

The post Ρετινόλη: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα