Πώς θα αναγνωρίσετε τους φίλους βαμπίρ;

Στους φίλους οφείλουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό αλλά κατά πόσο είμαστε σίγουροι ότι αξίζει να το κάνουμε; Πώς θα αναγνωρίσετε τους φίλους βαμπρίρ;

Αυτά είναι τα πιο συχνά χαρακτηριστικά του φίλου βαμπίρ:

* Οι φίλοι βαμπίρ είναι όλοι όσοι σας προσεγγίζουν προσπαθώντας να αποκομίσουν κάτι από εσάς. Είτε πρόκειται για τον κύκλο γνωριμιών σας, για την φιλοτιμία σας να προσφέρετε συνεχώς και δίχως ανταλλάγματα τη βοήθειά σας, οι φίλοι βαμπίρ σας προσεγγίζουν διότι καταλαβαίνουν πως μπορούν να σας εκμεταλλευτούν στο έπακρον, με την κάλυψη της «φιλίας».

*Δε θα ρωτήσουν

ποτέ πώς αισθάνεστε, ποιες είναι οι ανάγκες σας, τι προτιμάτε και δε θα μπουν καν στον κόπο να συζητήσουν διεξοδικά κάποιο πρόβλημά σας, εκτός κι αν τους αφορά άμεσα. Είναι άνθρωποι άκρως εγωκεντρικοί οπότε και δεν θα ενδιαφερθούν για κανέναν άλλον πλην του εαυτού τους.

* Απαιτούν αφοσίωση και πλήρη «υποταγή». Αν δε, θεωρήσουν πως χτίζετε άλλες αληθινές φιλίες θα βγουν εκτός εαυτού, θα θιχτούν και θα σας γεμίσουν ενοχές.

* Δεν είναι εκεί όταν τους χρειάζεστε διότι πάντα έχουν να κάνουν κάτι πιο… σημαντικό κι απαιτούν από εσάς κατανόηση. Αν βέβαια χρειαστούν τη βοήθειά σας, θα την απαιτήσουν.

* Θέλουν να δείχνουν πάντα πιο έξυπνοι, πιο στυλάτοι, πιο καλοντυμένοι και φυσικά πιο αρεστοί απ΄ότι εσείς, γι’ αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να σας υποτιμήσουν με προσβολές και πικρόχολα σχόλια.

Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης;

Ναι! Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των φίλων βαμπίρ είναι να αδιαφορήσει κανείς γι’ αυτά! Δηλαδή, όταν κάποιος εντοπίσει ότι οι συναντήσεις του με έναν άνθρωπο τον αφήνουν συναισθηματικά ‘ξεζουμισμένο’, μειωμένο, ‘λίγο’ σαν άτομο, χωρίς θετική ενέργεια, με μια αίσθηση ότι κάτι πήγε στραβά -χωρίς όμως να μπορεί να εστιάσει τι ακριβώς είναι αυτό-, τότε πιθανότατα έχει να κάνει με έναν φίλο βαμπίρ.

Αγνοώντας τους φίλους βαμπίρ, δεν τους προσφέρετε τη δική σας καλή ψυχολογική κατάσταση, δηλαδή τη βασική τροφή που έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν ψυχολογικά. Κρατώντας τέτοια άτομα σε απόσταση μπορεί κανείς να προστατεύσει τον εαυτό του και να επιλέξει προσεχτικά τους φίλους και τις σχέσεις του.

The post Πώς θα αναγνωρίσετε τους φίλους βαμπίρ; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα