Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα για τα ταξίδια σας, χωρίς να το καταλάβετε

Μπορεί μέχρι τώρα να μην έχετε καταφέρει να βάλετε μερικά χρήματα στην άκρη αλλά πιστεύουμε πως ήρθε επιτέλους ο καιρός. Δείτε πώς να εξοικονομήσετε χρήματα για τα ταξίδια σας με έξυπνους τρόπους και χωρίς να το καταλάβετε.

1 Δώστε σημασία στο που πηγαίνουν τα χρήματά σας
Για αρχή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το να κάνει κανείς οικονομία δεν τον κάνει τσιγκούνη, αντιθέτως τον κάνει ένα άτομο με στόχους και όρια. Για να ξεκινήσετε σωστά πρέπει πρώτα να αρχίσετε να σημειώνετε που πηγαίνουν τα χρήματά σας,

έτσι θα μπορέσετε να κατανοήσετε πως θα κάνετε πραγματική οικονομία.

2 Υιοθετήστε τον παρακάτω κανόνα
Υπάρχει ένα μοντέλο, το 50-20-30. Από τη στιγμή που παίρνετε τα μηνιαία χρήματα στο χέρι σας θα πρέπει το 50% αυτών να πηγαίνει στα πάγια μηνιαία έξοδα. Το 20% θα αποτελεί τις οικονομίες σας, για να τα χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση ανάγκης. Με το υπόλοιπο 30% του μισθού σας μπορείτε να κάνετε ότι θέλεις.

3 Αλλάξτε τη διάθεσή σας
Μήπως νιώθετε ότι αυτό το 30% έχει αρχίσει και σας αγχώνει; Ή μήπως το 50% των χρημάτων σας δε σας φτάνει για το ενοίκιο αλλά και τα πάγια έξοδά σας; Αν η απάντηση είναι καταφατική τότε μάλλον θα πρέπει να κάνετε μερικές σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Μπορεί να αγαπάτε το σπίτι στο οποίο μένετε αλλά ίσως ήρθε η ώρα να το αλλάξετε με κάποιο πιο οικονομικό.

4 Φερθείτε έξυπνα
Υπάρχουν μερικά μικρά ticks τα οποία μπορούν να σας γλιτώσουν αρκετά χρήματα κάθε χρόνο. Για παράδειγμα πληρώνετε τη σύνδεση του ίντερνετ στην αρχή κάθε καινούργιου σας συμβολαίου και όχι κάθε μήνα, έτσι θα καταφέρετε να βρείτε ένα πακέτο που θα σας συμφέρει περισσότερο. Ακόμη φροντίστε να κάνετε τα ψώνια σας στις εκπτώσεις και μην αγοράζετε συναισθηματικά ότι βρείτε μπροστά σας.

5. Κάντε ένα πλάνο
Υπάρχει το εξής σχέδιο εξοικονόμησης χρημάτων το οποίο διαρκεί 365 ημέρες, δηλαδή έναν ολόκληρο χρόνο και λειτουργεί ως εξής: Τη Δευτέρα αποταμιεύετε 1 ευρώ, την Τρίτη 2, την Τετάρτη 3, την Πέμπτη και τελικά την Κυριακή 7. Και αυτό γίνεται για κάθε εβδομάδα του χρόνου μέχρι τελικά να αποταμιεύσετε 1.456 ευρώ.

Το μυστικό

Ξεφορτωθείτε τις πιστωτικές κάρτες. Αν δεν σας είναι εφικτό να μην τις χρεώνετε τότε καλό είναι να σταματήσετε να τις έχετε.

The post Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα για τα ταξίδια σας, χωρίς να το καταλάβετε appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα