Πως να επιβιώσεις και τα 7 θηριώδη στάδια ενός χωρισμού

Κάθε χωρισμός είναι και ένας μικρός θάνατος, συνηθίζουν να λένε. Και έχουν απόλυτο δίκιο. Έτσι ακριβώς τον βιώνουμε οι περισσότεροι. Κακά τα ψέματα, ένας χωρισμός έχει την δύναμη να σε διαλύσει. Μέσα και έξω.

Ένα είναι το σίγουρο. Δεν είσαι η μόνη. Παρότι το τέλος μια σχέσης φέρνει βαθιά θλίψη, πόνο και πολλά αναπάντητα ερωτήματα, είναι καλό να γνωρίζεις ποια είναι τα 7 στάδια του χωρισμού, που όλοι μας περνάμε όταν χωρίζουμε. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να τα κοιτάξεις κατάματα και να τα αντιμετωπίσεις.

Μιλήσαμε

με τον Νίκο Ανδρέου, έναν πολύ γνωστό relationship coach, ειδικό σε θέματα σχέσεων, και συγγραφέα πολλών βιβλίων, τα οποία έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και αποδοχή από το γυναικείο, αλλά και το ανδρικό κοινό.

Ο Νίκος Ανδρέου μας αναλύει βήμα-βήμα τα 7 στάδια του χωρισμού και δίνει πολύτιμες συμβουλές για να βγεις όσο το δυνατόν πιο δυνατή και συνειδητοποιημένη από το τέλος μια σχέσης. Πάμε λοιπόν να τα δούμε μαζί.

Τα 7 στάδια ενός χωρισμούΣοκ – «Τι συμβαίνει;»

Το σοκ είναι το αρχικό στάδιο του χωρισμού και είναι ένας φυσικός τρόπος άμυνας του οργανισμού σου, στην προσπάθειά του να σε προστατεύσει από τον πόνο. Όταν έχει μόλις τελειώσει η σχέση σου, το πιθανότερο είναι να μην θέλεις να ασχοληθείς με αυτά που σε περιμένουν. Μπορεί να σε κάνει να νιώθεις τρόμο, λύπη ή ακόμα και απόγνωση.

Μια κατάσταση δυσπιστίας μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά, μερικές εβδομάδες, ακόμα και μερικούς μήνες, ειδικά αν ο χωρισμός δεν ήταν δική σου απόφαση.

Τι να κάνεις σε αυτό το στάδιο: Άρχισε τις βόλτες, τον διαλογισμό και την γιόγκα.Τι να μην κάνεις σε αυτό το στάδιο: Μην παραλύεις και νιώθεις ότι τελείωσαν όλα. Θα βγεις πιο δυνατή στο τέλος.Άρνηση – «Αυτό δεν γίνεται να συμβαίνει.»

Η άρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από την απόρριψη της πραγματικότητας και μια προσπάθεια να ‘παγώσεις’ τα συναισθήματά σου. Η λογική πίσω από αυτό το στάδιο είναι η εξής. Από την στιγμή που δεν δέχεσαι ότι έχει ραγίσει η καρδιά σου, τότε δεν έχει συμβεί πραγματικά και υπάρχει ακόμα ελπίδα επανασύνδεσης.

Σε αυτό το στάδιο είναι εξαιρετικά πιθανό να στείλεις μήνυμα στον πρώην σου, να τον πάρεις τηλέφωνο και γενικά να προσπαθήσεις να έρθεις σε επαφή μαζί του, για να νιώσεις πως τα πράγματα είναι ακόμα φυσιολογικά και όπως ήταν πριν.

Τι να κάνεις σε αυτό το στάδιο: Μοιράσου τα συναισθήματά σου με τους φίλους και την οικογένειά σου. Κάθε τρομακτική σκέψη, φόβο ή ανησυχία σου.Τι να μην κάνεις σε αυτό το στάδιο: Μην προσποιείσαι πως είσαι καλά και δεν χρειάζεται να το διαχειριστείς. Θα καταλήξεις εντελώς μουδιασμένη μέσα σου και θα μείνεις κολλημένη στο παρελθόν.Απομόνωση – «Θέλω να το περάσω μόνη μου.»

Σε αυτό το στάδιο, ξαναζείς την σχέση στο μυαλό σου, προσπαθώντας να εντοπίσεις ποια ήταν η στιγμή που διαλύθηκαν όλα και πως θα μπορούσε να σωθεί. Τώρα βιώνεις την πλήρη απόσυρση από τα πάντα. Δεν μπαίνεις καθόλου στα social, δεν απαντάς σε τηλέφωνα και μηνύματα και δεν θέλεις να φεύγεις από το σπίτι. Καθισμένη στη σιωπή και στο σκοτάδι, νιώθεις πολύ καλύτερα από το να βγεις έξω και να παραδεχτείς στον κόσμο ότι, ναι, έχει τελειώσει.

Τι να κάνεις σε αυτό το στάδιο: Βρες λόγους για να αντιμετωπίζεις την μέρα. Δουλειά, χόμπι, ασχολίες.Τι να μην κάνεις σε αυτό το στάδιο: Μην λυπάσαι τον εαυτό σου και σκέφτεσαι πως δεν θα βρεθεί ποτέ κανένας άλλος να σε αγαπήσει.Θυμός – «Τον μισώ και ελπίζω να είναι δυστυχισμένος.»

Σε αυτό το στάδιο η καρδιά σου πηγαίνει από την απόλυτη θλίψη, στην απόλυτη οργή. Τον κατηγορείς για όλα όσα έκανε λάθος στην σχέση σας και κατηγορείς και εσένα, που τα ανέχτηκες. Μπορεί να πετάξεις φωτογραφίες και πράγματά του, να τον βρίζεις στους φίλους σου ή και πολύ χειρότερα. Η πραγματική αιτία του θυμού σου σε αυτό το στάδιο, είναι το ότι ψάχνεις να ρίξεις κάπου το φταίξιμο.

Τι να κάνεις σε αυτό το στάδιο: Νιώσε, βίωσε και μίλα για τον θυμό σουΤι να μην κάνεις σε αυτό το στάδιο: Μην κάνεις εκδικητικές κινήσειςΔιαπραγμάτευση – «Τι μπορώ να κάνω για να τον φέρω πίσω;»

Αυτό το στάδιο είναι λίγο ιδιαίτερο. Μερικές φορές έχει να κάνει με την επιθυμία σου για επανασύνδεση και άλλες φορές, προσπαθείς να λυτρωθείς από τις τύψεις που νιώθεις. Νιώθεις απελπισμένη και μπορεί να φτάσεις ακόμα και σε ακρότητες, προκειμένου να γίνεις κάτι άλλο. Πιο αδύνατη, πιο ενδιαφέρουσα, λιγότερο ζηλιάρα. Όλες αυτές οι σκέψεις που γυρίζουν στο κεφάλι σου, δεν είναι τίποτα άλλο από την τεράστια επιθυμία σου να σταματήσεις να νιώθεις τον πόνο.

Τι να κάνεις σε αυτό το στάδιο: Φτιάξε μια λίστα με αυτά που σε κάνουν χαρούμενη και όλα όσα θέλεις να πετύχεις στο μέλλον.Τι να μην κάνεις σε αυτό το στάδιο: Μην αρχίσεις να παθαίνεις εμμονή με τον πρώην σου και να δείχνεις απελπισμένη.Θλίψη – «Δεν θα τον ξεπεράσω ποτέ.»

Σε αυτό το στάδιο, αναγνωρίζεις το μέγεθος της απώλειας και μπορεί να νιώθεις συντετριμμένη. Μπορεί ακόμα και να παρουσιάζεις συμπτώματα ελαφριάς μορφής κατάθλιψης. Σε αυτό το στάδιο, ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, φαίνονται δύσκολα. Το να σηκωθείς από το κρεβάτι, να δεις αγαπημένα σου πρόσωπα ή ακόμα και το να ζήσεις την καθημερινότητά σου.

Τι να κάνεις σε αυτό το στάδιο: Φρόντισε να περιτριγυρίζεσαι από αγαπημένα άτομα, που μπορούν να σταθούν δίπλα σου.Τι να μην κάνεις σε αυτό το στάδιο: Μην ενδώσεις σε αυτοκαταστροφικές σκέψεις και πράξεις.Αποδοχή – «Τώρα καταλαβαίνω τι ακριβώς έφταιξε και τι έγινε μεταξύ μας.»

Το στάδιο της αποδοχής ενός χωρισμού, είναι που κάνει όλα τα προηγούμενα ζόρικα στάδια που πέρασες, να αξίζουν. Αυτό είναι το τελικό στάδιο, που μπορείς επιτέλους να ανασάνεις ξανά. Νιώθεις πιο ήρεμη μέσα σου και βλέπεις τα πράγματα ξεκάθαρα. Για αυτό που ακριβώς είναι.

Κατανοείς τι συνέβη στο παρελθόν και τι μπορεί να φέρει το μέλλον. Ο ήλιος αρχίζει και πάλι να λάμπει και σταδιακά, βλέπεις κι άλλα χρώματα γύρω σου, πέρα από αυτό το μουντό γκρι.

Τι να κάνεις σε αυτό το στάδιο: Νιώσε επιτέλους πως σου αξίζει να είσαι πραγματικά ευτυχισμένηΤι να μην κάνεις σε αυτό το στάδιο: Μην εκπλαγείς αν έρθουν μερικές μελαγχολικές στιγμές. Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Αν μετά από το στάδιο της αποδοχής, συνειδητοποιήσεις πως αυτό που πραγματικά θέλεις, είναι να πετύχεις επανασύνδεση με τον πρώην σου, τότε ο Νίκος Ανδρέου μπορεί να σε βοηθήσει να τον κερδίσεις πίσω.

Μπες τώρα εδώ, κάνε εγγραφή στα Δωρεάν Μαθήματα και κατέβασε το δωρεάν βιβλίο «Το Μυστικό Της Επανασύνδεσης» με την επιτυχημένη μέθοδο επανασύνδεσης του Νίκου Ανδρέου. Κάνε like στην σελίδα στο Facebook και πάτησε subscribe στο YouTube, όπου θα βρεις πολλά και αποκαλυπτικά μαθήματα.

Και μην ξεχνάς τα λόγια του ίδιου του Νίκου Ανδρέου: Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα, αλλά το ρολόι το κρατάς στα χέρια σου.

The post Πως να επιβιώσεις και τα 7 θηριώδη στάδια ενός χωρισμού appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα