Ποιο είναι το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων;

Η επιτυχία δεν είναι το μόνο κοινό που μοιράζονται οι επιτυχημένοι άνθρωποι. Ένα ακόμα κοινό τους στοιχείο είναι η εντατική άσκηση και το πόσο σημαντική την θεωρούν ως παράγοντα της επιτυχίας τους.

Το να εργάζεται κάποιος σκληρά και το να γυμνάζεται, είναι δύο στοιχεία που έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Δείτε παρακάτω 5 τρόπους με τους οποίους συνδέονται:

1. Πρόγραμμα και στόχοι

Εάν δεν είστε καλοί στο να κανονίζετε το πρόγραμμά σας, η γυμναστική είναι η τέλεια μέθοδος για να αποκτήσετε αυτή τη συνήθεια. Αφιερώστε χρόνο και θέστε στόχους, για τους οποίους προσπαθείτε ενεργά, είτε

είναι για απώλεια βάρους, είτε για να τρέξετε μια συγκεκριμένη απόσταση. Η πειθαρχία που χρειάζεται για να τηρήσετε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας, θα αρχίσει να μεταφέρεται και στο γραφείο, αυτή τη φορά για την τήρηση των εργασιακών σας στόχων. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα χρειάζονται χρόνο και υπομονή, για αυτό μην αναστατωθείτε και απογοητευτείτε εάν δεν τα δείτε άμεσα.

2. Ενδυνάμωση μυαλού και αποφυγή κακών συνηθειών

Μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, η εύκολη και θελκτική λύση είναι να υιοθετήσετε έναν τρόπο ζωής, προκειμένου να μην σκέφτεστε την κούραση σας. Δουλέψατε σκληρά και θεωρείτε ότι το αξίζετε, γιατί δεν είναι εύκολο να ενδώσετε στις ανάγκες σας και να σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε, καθώς εργάζεστε. Σκεφτήκατε, όμως, ποτέ τι σας αξίζει καθιστικό μακροχρόνια;

Ένα από τα θετικά της γυμναστικής είναι ότι θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσει το μυαλό με το σώμα σας, κάνοντάς τα ένα. Τα λίγα αυτά λεπτά, που θα αφιερώσετε για να γυμναστείτε, θα σας βοηθήσουν να βρείτε τι πραγματικά θέλετε, να συγκεντρώσετε τις σκέψεις και να νιώσετε ότι οδεύετε προς έναν στόχο, αντί να κακομαθαίνετε τον εαυτό σας, όπως είχατε συνηθίσει. Αδιαμφισβήτητα είναι η καλύτερη δίοδος, για να αποφύγετε τις κακές συνήθειες. Η άσκηση θα σας απαλύνει από το άγχος των υποχρεώσεων, καθώς και την ανάγκη να ξεφύγετε από αυτές, και θα αντικαταστήσει αυτό το άγχος με μια εποικοδομητική συζήτηση με τον εαυτό σας.

Η γνώση είναι δύναμη, και το να γνωρίζετε τι πραγματικά χρειάζεστε, θα σας κάνει πιο έξυπνους, πιο ανθεκτικούς και ικανούς να αποκτήσετε περισσότερες καλές συνήθειες, καθώς προχωράτε μπροστά.

3. Ανταγωνισμός με τους άλλους και τον εαυτό σας

Πολύ συχνά δημοσιεύονται άρθρα, τα οποία προβάλουν το γεγονός ότι πολλές καινοτόμες εταιρίες, όπως για παράδειγμα η Google και η Apple, έχουν χώρους άσκησης στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο των γραφείων. Ο λόγος είναι απλός, μιας και με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να βρίσκουν δικαιολογίες για να αποφύγουν να γυμναστούν. Το αποτέλεσμα είναι οι υπάλληλοι να γίνονται πιο οξύνοες και ανταγωνιστικοί και αυτό επηρεάζει άμεσα και θετικά τη λειτουργία της επιχείρησης. Μέχρι και οι πιο «συντηρητικές» επιχειρήσεις, όπως μεγάλες τράπεζες και λογιστικές εταιρίες, χτίζουν γυμναστήρια στις εγκαταστάσεις τους, γιατί ξέρουν πόσο ευεργετικά μπορούν να είναι τα αποτελέσματα για τη λειτουργία της εταιρίας.

Εάν επομένως θέλετε να γίνετε καλύτεροι, πρέπει να είστε ο καλύτερος εαυτός σας. Οπότε συνεχίστε να πιέζετε τον εαυτό σας να σκαρφαλώσει και να ανταγωνιστεί, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Όσο το κάνετε αυτό θα βλέπετε ότι οι αρνητικές «φωνές» θα σας επηρεάζουν όλο και λιγότερο. Οι απόψεις των επικριτών σας θα μένουν στο περιθώριο, καθώς επανακτάτε τον έλεγχο της διάθεσής σας, του σώματός σας και της ζωής σας. Μην δέχεστε περιορισμούς. Συνεχίστε να εργάζεστε σκληρά και να μην το βάζετε κάτω, ειδικά σε ότι αφορά τον εαυτό σας.

4. Περισσότερη αυτοπεποίθηση, για καλύτερη ψυχική υγεία

Το να γυμνάζεστε όχι μόνο μειώνει το στρες, αλλά επίσης σας διδάσκει ότι μπορείτε να υπερβείτε τους περιορισμούς τους οποίους εσείς έχετε θέσει για τον εαυτό σας. Το σώμα σας και το μυαλό σας ακονίζονται, γεγονός που όταν το συνειδητοποιείτε, η αυτοπεποίθησή σας εκτοξεύεται. Η αλλαγή νοοτροπίας από το «Δεν μπορώ» στο «Μπορώ και θα το κάνω», αλλάζει τελείως την οπτική σας και τότε μπορεί να πιστέψετε ότι είστε πλέον ικανοί να ξεπεράσετε εμπόδια τα οποία θεωρούσατε ανυπέρβλητα μέχρι πρότινος.

5. Εξυπνότερη εργασία, όχι σκληρότερη

Οι ομαδικές εξορμήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανεβεί το ηθικό και να χτιστούν πιο στενές ομαδικές σχέσεις. Δυστυχώς, αυτές οι δραστηριότητες γίνονται όλο και σπάνιες, λόγω της δυσκολίας στο να πραγματοποιηθούν. Παρόλα αυτά, ένας απλός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των εργαζομένων της επιχείρησης, μπορεί να οργανωθεί εύκολα και να έχει τα ίδια αποτελέσματα. Επιπλέον, σε αντίθεση με κάποιες άλλες δραστηριότητες, είναι και ένας διασκεδαστικός τρόπος για να γυμναστείτε.

Το να έχετε μια τακτική δραστηριότητα εκτός γραφείου, μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι απαραίτητο. Όπως μπορείτε να εξαντληθείτε από υπερβολική άσκηση, έτσι μπορείτε να αρχίσετε να παρουσιάζετε χειρότερα αποτελέσματα μένοντας για περισσότερες από 8 ώρες στο γραφείο. Η προγραμματισμένη άσκηση, μπορεί να σας κάνει να αποδίδετε τα μέγιστα στην εργασία σας και να καταλαβαίνετε ότι όταν φτάνει το τέλος της παραγωγικής σας ώρας, είναι η ώρα να σταματήσετε. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για εσάς το να γνωρίζετε ότι ακόμα και όταν δεν είστε στη δουλειά, χτίζετε μια πιο συγκεντρωμένη και παραγωγική έκδοση του εαυτού σας. Όταν αυτό γίνεται μαζί με συναδέλφους, τότε έχει το επιπλέον όφελος του να βρίσκεστε όλοι μαζί, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει μέχρι και στην επίλυση κάποιων εργασιακών προβλημάτων.

The post Ποιο είναι το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα