Ποιες υγιεινές τροφές σας παχαίνουν;

Μάθετε ποιες δυναμιτίζουν ύπουλα την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε και πάρτε τα μέτρα σας!

Μούσλι
Υγιεινό, ειδικά αν δεν έχει ζάχαρη, αλλά πολύ πιο βαρύ από άλλα δημητριακά. Καταναλώνετέ τα σε μικρή ποσότητα και πιο πολύ ως συνοδευτικό στο γάλα σε αντίθεση με τα άλλα δημητριακά. Ένα φλιτζάνι μούσλι περιέχει 280 θερμίδες.

Ελαιόλαδο
Αν προσθέτετε ελαιόλαδο παντού και χωρίς να μετράτε, υπάρχει πιθανότητα να καταναλώνετε πολλές θερμίδες που δεν υπολογίζετε. Ωστόσο είναι πηγή λίπους και το

λίπος περιέχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο. Αυτό σημαίνει ότι μία κουταλιά της σούπας περιέχει περίπου 120 θερμίδες. Κάντε τον πολλαπλασιασμό και θα δείτε πόσες θερμίδες λαμβάνετε μόνο από αυτό!

Ρύζι
Είτε είναι καστανό είτε άσπρο περιέχει περισσότερες θερμίδες από τα μακαρόνια ή άλλες πηγές αμύλου. Περιοριστείτε σε 1 φλιτζάνι την ημέρα. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι περιέχει 220 θερμίδες.

Ξηροί καρποί
Αποτελούν φυτική πηγή πρωτεΐνης που περιέχει τα καλά ακόρεστα λιπαρά και κάνουν καλό στην καρδιά σας. Σύμφωνα με έρευνες χορταίνουν, αρκεί να καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα. Ένα φλιτζάνι με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς περιέχει 870 θερμίδες. Περιορίσου σε 1 χούφτα (1/4 του φλιτζανιού) ξηρούς καρπούς ή σε 2 κ.σ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο την ημέρα.

Το μυστικό

Η αύξηση των μερίδων, των επιπέδων νατρίου και σακχάρου στα φαγητά έχουν μετατρέψει τα υγιεινά τρόφιμα σε διατροφικές παγίδες. Ευτυχώς μπορείτε ακόμα να τρώτε υγιεινά χωρίς να χάνετε τη γεύση των φαγητών. Το κλειδί είναι στο να καταλάβετε τι ακριβώς βάζετε στο στόμα σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να διαβάζετε τις ετικέτες διατροφικής επισήμανσης. Αυτές αναγράφουν τα διατροφικά στοιχεία που υπάρχουν στο τρόφιμο και πώς η κάθε μερίδα συνεισφέρει στην ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα