Ποιά είναι τα 4… λάθη που κάνεις αλλά είναι σωστά;

Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε που τελικά δεν μας επιβαρύνουν, αντιθέτως μπορεί να μας ωφελήσουν! Δείτε ποια είναι.

Λάθος 1ο: Τρώμε τα τσόφλια του αυγού
Τα τσόφλια του αυγού εάν σας πέσουν καταλάθος είτε όταν κάνετε ομελέτα είτε όταν είναι βρασμένο το αυτό περιέχουν έως και 27 διαφορετικές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα όπως: ασβέστιο (σημαντικό για την υγεία των οστών), μαγνήσιο (διατηρεί τη λειτουργία των νεύρων και των μυών), γλυκοζαμίνη, κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ (για την υγεία και ελαστικότητα των αρθρώσεων) και κάλιο (για τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών και τη σωστή λειτουργία

όλων των κυττάρων). Ένα τσόφλι από αυγό κότας περιέχει περίπου 2 γραμμάρια ασβεστίου, ποσότητα η οποία είναι 2 έως 4 φορές μεγαλύτερη από την ημερήσια συνιστώμενη.

Λάθος 2ο: Μαζί με τις σαρδέλες τρώμε τα κόκκαλα
Ο βασικός δομικός λίθος των οστών είναι το ασβέστιο, και για να μπορέσει αυτό να απορροφηθεί είναι απαραίτητη η παρουσία βιταμίνης D στο γεύμα. Επειδή οι σαρδέλες είναι ένα μικρό ψάρι όταν τις καταναλώνετε με τα κόκαλά τους, αποδίδει στον οργανισμό το ιδανικό ζευγάρι ασβεστίου και βιταμίνης D. Αποτελεί εξαιρετική πρόταση για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και γυναίκες στην εμμηνόπαυση με εύθραυστα οστά, παιδιά που μεγαλώνει ο σκελετός τους και αθλητές.

Λάθος 3ο: Το να φάμε μία σοκολάτα που έχει λήξει
Ακόμη και δύο χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης της η σοκολάτα μπορεί να μην έχει πάθει τίποτε, αρκεί να έχει συντηρηθεί σωστά, π.χ. μέσα σε δροσερό ντουλάπι.

Λάθος 4ο: Το να φάμε κάτι όταν έχει πέσει στο πάτωμα
Τον «κανόνα των πέντε δευτερολέπτων» για το φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα επιβεβαιώνει ο καθηγητής Anthony Hilton, από το Πανεπιστήμιο Aston, ο οποίος επισημαίνει ότι «τρώγοντας κάτι που έμεινε στο πάτωμα για λίγα μόνο δευτερόλεπτα μπορεί να είναι ακίνδυνο». Ο καθηγητής δήλωσε πως πάντα υπάρχει κίνδυνος μικροβίων για ένα φαγητό που έπεσε στο πάτωμα, ωστόσο όσο γρηγορότερα το πάρουμε, τόσο πιο ασφαλές είναι να το καταναλώσουμε στη συνέχεια.

The post Ποιά είναι τα 4… λάθη που κάνεις αλλά είναι σωστά; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα