Εργάζεστε ώρες στον υπολογιστή; Όλα τα μυστικά για ξεκούραστο βλέμμα

Εάν εργάζεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή, είτε από το γραφείο είτε από το σπίτι, τα μάτια σας επιβαρύνονται. Αυτά τα μυστικά θα σας χαρίσουν ξεκούραστο βλέμμα.

Οργανώστε σωστά το χώρο
Το επίπεδο της οθόνης σε σχέση με τα μάτια σας έχει καθοριστική σημασία: αν χρειάζεται να κοιτάτε όλη την ώρα προς τα κάτω, να ξέρετε ότι σας περιμένει πόνος στο λαιμό και στην πλάτη. Από την άλλη, αν κοιτάτε διαρκώς πιο πάνω από το ύψος των ματιών σας, τότε τα μάτια σας θα είναι ξηρά και κουρασμένα. Χρησιμοποιήστε ένα computer stand ή έστω δημιουργήστε ένα αυτοσχέδιο, ώστε η οθόνη να βρίσκεται

σε ευθεία γραμμή με τα μάτια σας.

Ενυδάτωση στο φουλ
Ο οργανισμός σας – όπως ήδη θα ξέρετε – χρειάζεται νερό για να ενυδατωθεί. Μαζί με τον οργανισμό το ίδιο χρειάζεται και το δέρμα σας. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε το πρόσωπο σας αλλά και τα χέρια σας.

Κάντε ένα σύντομο διάλειμμα
Μπορεί να χρειαστεί να βάλετε υπενθύμιση γι’ αυτό, να το κάνετε όμως με συνέπεια. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα κάθε μια ώρα – να κάνετε καμιά βόλτα, να ξεκουράσετε τα μάτια σας, να επικοινωνήσετε με το περιβάλλον σας.

Χρησιμοποιήστε ένα κρύο κουτάλι
Εάν έχετε πολλή δουλειά στον υπολογιστή, βάλτε στο ψυγείο σας ένα κουτάλι για να το χρησιμοποιήσετε στα μάτια σας την επόμενη ημέρα. Εάν παρατηρήσετε, λοιπόν, ότι έχουν πρηστεί, πάρτε το κουτάλι και τοποθετήστε το για μερικά λεπτά στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Κάντε μασάζ κάτω από την περιοχή των ματιών
Το μασάζ κάτω από τα μάτια ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα περιορίζει το πρήξιμο χαρίζοντας πιο ξεκούραστη όψη. Μπορείτε είτε να το επιχειρήσετε με τα δάχτυλά σας είτε με κάποιο jade roller, που θα έχετε βάλει προηγουμένως στο ψυγείο. Η κρύα θερμοκρασία σε συνδυασμό με το θαυματουργό αυτό εργαλείο ομορφιάς, θα σας χαρίσουν απίθανα αποτελέσματα.

Εντάξτε την αλόη στη ρουτίνα περιποίησής σας
Η αλόη μπορεί να αντιμετωπίσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, που προκαλείται από τις πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της περιορίζουν τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο, οπότε προμηθευτείτε τη σε μορφή gel και διατηρήστε τη στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε τη σαν κρέμα ματιών για μερικές ημέρες έως ότου να δείτε πως το πρήξιμο υποχωρεί και πείτε «αντίο» στους μαύρους κύκλους.

Βάλτε μεγάλα γράμματα
Μεγαλώστε τη γραμματοσειρά με την οποία δουλεύετε όσο περισσότερο γίνεται και αντίο ξηρά (και ενοχλητικά) μάτια.

Ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας όσο περισσότερο μπορείτε
Όταν βρίσκεστε μπροστά στην οθόνη ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας 3 φορές λιγότερο από το κανονικό, οπότε πρέπει κι εσείς κάπως να σώσετε την κατάσταση.

The post Εργάζεστε ώρες στον υπολογιστή; Όλα τα μυστικά για ξεκούραστο βλέμμα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα