Πέλματα: Αυτή είναι η σωστή φροντίδα!

Βάλτε από σήμερα μπρος το σχέδιο φροντίδας για τα πέλματα και αναδείξτε τα υπέροχα, φροντισμένα πόδια σας.

Τα πέλματα συχνά ξηραίνονται και «σκάνε» γι΄αυτό και χρειάζονται καθημερινή περιποίηση, για να ανακτήσουν τη χαμένη τους απαλότητα και ελαστικότητα. Δείτε ποια είναι η σωστή φροντίδα τους.

1 Προσοχή στην υγεία των πελμάτων!
Προνοήστε για τυχόν μολύνσεις και μυκητιάσεις, αποφεύγοντας αυτό το διάστημα να περπατάτε ξυπόλητες. Ιδιαίτερη προσοχή στην περιποίηση των ποδιών θα πρέπει να δίνουν όσοι πάσχουν:

από αγγειακά προβλήματααπό διαβήτηαπό μύκητεςαπό
φλεγμονές ή λοιμώξεις του δέρματοςαπό ερεθισμούς στο δέρμααπό φτέρνες και άλλα σημεία που μπορεί να έχουν «σκάσει» για οποιοδήποτε λόγο ή έχουν πληγές.

2 Ενυδατώνετε τα πέλματα καθημερινά
Ενυδατώνετε τα πέλματα με μία θρεπτική κρέμα ποδιών αμέσως μετά το μπάνιο για να απορροφηθεί καλύτερα. Σκουπίστε όμως με προσοχή την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα γιατί η υγρασία ευνοεί μολύνσεις. Στη συνέχεια, αν αντέχετε τη ζέστη, τυλίξτε τα πόδια σας με μία πλαστική μεμβράνη και φορέστε κάλτσες για λίγες ώρες, ώστε να «κλειδώσετε» την ενυδάτωση στο δέρμα και να έχετε μεταξένια, βελούδινα πέλματα. Εάν πάλι, θέλετε να απαλλαγείτε από τους κάλους που σχηματίστηκαν στα πόδια σας από τα κλειστά, στενά παπούτσια του χειμώνα, απλώστε μία απολεπιστική κρέμα ποδιών.

3 Απαλλαγείτε από τις σκληρύνσεις
Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας υπολογίζεται ότι τα πόδια μας διανύουν κατά μέσο όρο 112.000 χλμ. ή σχεδόν 3 φορές το γύρο της Γης. Στα αμέτρητα αυτά βήματα, ασκείται τριβή μεταξύ της επιδερμίδας του ποδιού και του παπουτσιού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σκληρύνσεων στο δέρμα. Πώς να απαλλαγείτε από σκληρύνσεις ή κάλους.

Μαλακώνετε το δέρμα σας κάνοντας καθημερινά ποδόλουτρο ή βάζοντας τα πόδια σας σε χλιαρό νερό με αλάτι, άλατα epsom ή ειδικά άλατα για τα πόδια για 5 με 10 λεπτά.Τρίβετε σχολαστικά την περιοχή που εντοπίζεται οι σκληρύνσεις ή ο κάλος με μια ελαφρόπετρα ή μια ράσπα.Σκουπίστε καλά τα πέλματά σας και εφαρμόστε ειδικά μαλακτικά λαδάκια ή κρέμες για κάλους, ώστε να προσφέρετε την υγρασία που απαιτείται στην περιοχή.Μην χρησιμοποιείτε καυστικά υγρά για την αφαίρεση των κάλων.

4 Φοράτε τα σωστά παπούτσια
Για να διατηρήσετε τα πέλματά σας όχι μόνο όμορφα αισθητικά αλλά και προστατευμένα από την καταπόνηση, προτιμήστε ιδανικά ανοιχτά παπούτσια με το κατάλληλο ύψος. Ούτε πολύ ψηλά αλλά ούτε και εντελώς επίπεδα που δεν παρέχουν καθόλου στήριξη και καταπονούν τους τένοντες, Σύμφωνα με τους ορθοπαιδικούς και ποδολόγους, 2 με 5 εκατοστά τακούνι είναι ό, τι πρέπει, για άνετο βάδισμα και καλή στήριξη.

5 Ενυδατώνεστε εκ των έσω
Δεν αρκεί μόνον η εξωτερική ενυδάτωση που παρέχετε στα πέλματα σας. Η αφυδάτωση και η έλλειψη βιταμινών επιβαρύνουν τις σκασμένες φτέρνες και τα ξηρά πέλματα. Η επαρκής και σωστή ενυδάτωση μαζί με τη λήψη φρούτων και λαχανικών βοηθούν στη μη δημιουργία σκληρύνσεων.

Το μυστικό

Για να έχετε απαλά πέλματα αναζητήστε κρέμες που περιέχουν ουρία. Μάλιστα, όσο περισσότερη η ποσότητα της ουρίας, τόσο ταχύτερη η ανάπλαση της περιοχής και με μεγαλύτερη διάρκεια.

The post Πέλματα: Αυτή είναι η σωστή φροντίδα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα