Μένουμε σπίτι: Πώς να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

Αυτοί οι τρόποι θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να κάνετε τις ημέρες στο σπίτι πιο ευχάριστες.

Επιλέξτε τις τροφές που σας κάνουν χαρούμενες

Η σεροτονίνη είναι μια πολύ σημαντική ορμόνη, καθώς επηρεάζει τη διάθεση και την ποιότητα του ύπνου και ρυθμίζει την πίεση του αίματος. Η σεροτονίνη έχει ως δομικό στοιχείο το αμινοξύ τρυπτοφάνη. Η τρυπτοφάνη προσλαμβάνεται από τα τρόφιμα και στη συνέχεια μεταφέρεται στον εγκέφαλο, όπου μετατρέπεται σε σεροτονίνη.

Τα λιπαρά ψάρια, τα θαλασσινά,

το κρέας, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί και το ταχίνι είναι μερικά από αυτά τα τρόφιμα που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και αξίζει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Κάντε… ηλιοθεραπεία

Εκτός από ζωογόνος, ο ήλιος είναι επιπλέον ευεργετικός για τη ψυχολογία, αφού αυξάνει την έκκριση ενδορφινών. Τις ηλιόλουστες ημέρες, λοιπόν, βγείτε στο μπαλκόνι ή τη βεράντα και απολαύστε τον ζεστό ήλιο. Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει λόγω πανδημίας, όμως η άνοιξη έχει έρθει!

Διαβάστε ένα βιβλίο

Η καραντίνα αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να διαβάσετε εκείνα τα βιβλία που λέτε εδώ και μερικά χρόνια ότι θα αρχίσετε. Το διάβασμα είναι η πιο αποτελεσματική διέξοδος από την απαιτητική πραγματικότητα, αφού ταξιδεύετε με τη φαντασία σας. Ένα βιβλίο και μια κούπα ζεστό χαμομήλι, είναι η ιδανική συντροφιά για να χαλαρώσετε και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Γυμναστείτε

Η γυμναστική αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ξεχνάτε ό,τι σας απασχολεί και εκτονωνόσαστε, ενώ παράλληλα ο οργανισμός κκρίνει σεροτονίνη και ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση. Γιόγκα, pilates ή HIIT, όποιο είδος άσκησης και αν προτιμάτε, μπορείτε να το εκτελέσετε από την άνεση του σπιτιού σας.

Το μυστικό

Μπορεί οι άνθρωποι να έχουμε την τάση να λειτουργούμε εγωκεντρικά, όμως η πρωτόγνωρη αυτή περίοδος που διανύουμε μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Μένουμε σπίτι όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, αν βγούμε για ψώνια, ρωτάμε τον γείτονά μας μήπως χρειάζεται κάτι και επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ειδικά με εκείνα που μένουν μόνα τους. Η προσφορά και η αλληλεγγύη μπορούν πραγματικά να μας κάνουν να νιώσουμε πιο χρήσιμοι και τώρα χρειάζονται πιο πολύ από ποτέ.

The post Μένουμε σπίτι: Πώς να βελτιώσετε τη διάθεσή σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μένουμε, Πώς,menoume, pos