Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο να κάνετε μία νέα αρχή!

Το να ξεκινήσετε από την αρχή και να αποφασίσετε να κάνετε όλα όσα θα επιθυμούσατε να έχετε κάνει είναι ακόμα δυνατόν. Εσείς είστε η κινητήριος δύναμη της αλλαγής! Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.

Είμαι πολύ μικρός ή πολύ μεγάλος για να…

Συμπληρώστε τη φράση με κάτι που ισχύει για εσάς. Εξετάστε αυτό που σημειώσατε.

Ισχύει πραγματικά; Ή μήπως είναι μία δικαιολογία, ένα εμπόδιο που βάζετε στον εαυτό σας για να μη φτάσετε εκεί που θέλετε; Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τεκμήριο της ηλικίας τους ως την υπέρτατη δικαιολογία για να μην κάνουν κάτι το οποίο για κάποιον

ασυνείδητο λόγο δε θέλουν να κάνουν. Είμαι πολύ μικρός/ή, ή μεγάλος/η, για να κάνω παιδί, να παντρευτώ, να κάνω τη δική μου δουλειά, να φύγω από τη δουλειά μου, να μετακομίσω, να βρω καινούριες παρέες, να σπουδάσω κάτι άλλο, κλπ., κλπ.

Όλα είναι στο μυαλό του ανθρώπου

Η ηλικία είναι ένας αριθμός. Το τι θέλετε να κάνετε όμως με τη ζωή σας είναι στο χέρι σας και εξαρτάται από εσάς. Ακόμα περισσότερο, η ποιότητα της ζωής σας και οι καθημερινές σας επιλογές που τη διαμορφώνουν εξαρτώνται από εσάς.

Σας προτείνουμε μια άσκηση

Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε σε δύο στήλες: τι πράγματα θα θέλατε πάντα να κάνετε ή να μάθετε και τα αναβάλατε συνεχώς επειδή «δεν ήταν η ώρα», «δεν είχατε χρόνο» ή «σε κανέναν άλλο δεν άρεσε η ιδέα» και τι όνειρα, μελλοντικά πρότζεκτ και σχέδια έχετε συχνά στο μυαλό σας και δεν έχετε τολμήσει να τα γράψετε με σταθερό χέρι στο χαρτί.

Ξεκινήστε με αυτό που σας κοστίζει τη λιγότερη προσπάθεια και σας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Μπορεί από εκεί να προκύψουν νέα πρότζεκτ και, ποιος ξέρει, μπορεί να αλλάξει εντελώς η ζωή σας και να πετύχετε να ασχοληθείτε με αυτό. Υπάρχουν γυναίκες που πήγαν στο πανεπιστήμιο όταν είχαν ήδη μεγαλώσει τα παιδιά τους και δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα να κάνουν αυτό που πραγματικά ήθελαν.

Να θυμάστε: Εσείς μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας, σε όποια ηλικία κι αν είστε, και να αποφασίσετε ποια θέλετε να είστε αυτήν τη στιγμή, σε αυτήν τη ζωή.

The post Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο να κάνετε μία νέα αρχή! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα