Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Απίθανη συνταγή από τον σεφ Πέτρο Συρίγο, με αγαπημένα ζυμαρικά τις ταλιατέλες, τόνο κι απίστευτα νόστιμη σάλτσα λεμονιού! Ετοιμάστε αυτό το καλοκαιρινό πιάτο σε πολύ λίγο χρόνο.

Θα χρειαστείτε για τις ταλιατέλες

Αυτά είναι όλα τα υλικά που πρέπει να έχετε για να ετοιμάσετε τις πεντανόστιμες ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού!

350γρ.
ταλιατέλες140γρ. τόνο4 σκελίδες σκόρδοχυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι1 κρεμμύδι φρέσκο1 πιπεριά τσίλιθυμάριλίγο μπούκοβο1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)αλάτι, πιπέριμαϊντανό, άνηθοπαρμεζάνα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Αυτά είναι τα βήματα για να δημιουργήσετε την υπέροχη μακαρονάδα με ταλιατέλες, τόνο και σάλτσα λεμονιού!

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ταλιατέλες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το θυμάρι και την πιπεριά τσίλι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει ξανθό χρώμα.Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τόνου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.Ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και λίγο απ’ το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν.Προσθέτουμε μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε και την κάπαρη.Σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω βάζουμε τον υπόλοιπο τόνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμύδι και αν θέλουμε τριμμένη παρμεζάνα.

The post Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα