Τι να κάνετε σε περίπτωση φωτιάς

Η πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε έστω και μία φορά στη ζωή μας φωτιά είναι μεγάλη, για αυτό το λόγο θα πρέπει να γνωρίζουμε έστω και τα βασικά για να βγούμε αλώβητοι από περίπτωση φωτιάς.

Συμβουλές για τους τρόπους αντιμετώπισης σε περίπτωση φωτιάς.

1 Ψυχραιμία: χωρίς αυτήν οι επιπτώσεις μπορούν να αποβούν μοιραίες.2 Φροντίστε να έχετε τα απαραίτητα κατασβεστικά μέσα αλλά και να γνωρίζετε πως αυτά λειτουργούν.3 Πρέπει να γνωρίζετε πως συμπεριφέρεται η φωτιά.

Τρόποι αντιμετώπισης για πυρκαγιές σε οικιακή κουζίνα 

Κρατήστε μακριά τα σκεύη από τις εστίες και βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα είναι
κλειστή μετά το τέλος κάθε χρήσης.Αν έχετε μικρά παιδιά κλείνετε την ασφάλεια της κουζίνας από τον ηλεκτρολογικό πίνακα.Προμηθευτείτε τα κατάλληλα κατασβεστικά και προληπτικά μέσα π.χ. Πυροσβεστήρα, ανιχνευτές καπνού, πυραντοχές κουβέρτες κ.τ.λ..

Αν αντιληφθείτε εστία φωτιάς στην κουζίνα:

Προσπαθήστε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας.Κλείστε την κουζίνα ή την παροχή ρεύματος.Αν έχετε κάποιο πυροσβεστικό μέσο χρησιμοποιήστε το έγκαιρα ή βρέξτε μια πετσέτα στραγγίξτε τη καλά και προσπαθήστε να καλύψετε τη φωτιά με αυτή.Αν η φωτιά δεν σβήνει καλέστε την Πυροσβεστική στο 199 και απομακρυνθείτε από το χώρο.ΠΟΤΕ δεν ρίχνουμε νερό σε φωτιά από λάδι.

Αν αντιληφθείτε εξωτερική εστία φωτιάς:

Θα πρέπει να είσαστε από την πλευρά που έχει φορά ο άνεμος και όχι κόντρα στον άνεμο.Εφόσον υπάρχουν πυροσβεστήρες είναι προτιμότερο να ανοίγονται ταυτόχρονα όλοι μαζί και όχι ένας ένας το ίδιο ισχύει και για μάνικες νερού.Αν η φωτιά δεν σβήνει καλέστε την Πυροσβεστική στο 199 και απομακρυνθείτε.

Γνώση και πρόληψη χρειάζονται ώστε να είναι κάποιος έτοιμος να προστατέψει την οικογένεια του και την περιουσία του.

Οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια. Αυτό σημαίνει ότι έχοντας τη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει ενεργά στη μείωση των δασικών πυρκαγιών, τόσο μέσω της πρόληψης όσο και με την έγκαιρη προειδοποίηση των αρμόδιων αρχών σε περίπτωση φωτιάς.

Πως πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά.

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112.Το μυστικό

Όλα τα σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με πυροσβεστήρες, πυρίμαχες κουβέρτες κλπ, όπου το κόστος τους είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που μπορεί να μας προσφέρουν.

The post Τι να κάνετε σε περίπτωση φωτιάς appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα