Ποιο κάνει σωστή ενυδάτωση: η λοσιόν, η κρέμα ή το λάδι σώματος;

Η φροντίδα της επιδερμίδας του σώματος ξεκινά με την καλή ενυδάτωσή του. Το σώμα πρέπει να ενυδατώνεται έπειτα από κάθε ντους με ιδιαίτερη έμφαση σε γάμπες, χέρια και πλάτη που έχουν αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι. Ποιο όμως κάνει πιο σωστή ενυδάτωση: η λοσιόν, η κρέμα ή το λάδι σώματος;

Ενυδατώνετε το δέρμα σας καθημερινά; Εάν δεν το κάνετε, η ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας σας. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν επωφεληθούν από τη χρήση ενός ενυδατικού

προϊόντος. Η ενυδάτωση προσφέρει πιο ελαστικό, πιο απαλό και πιο υγιές δέρμα, ικανό να αντιμετωπίσει την υπεριώδη ακτινοβολία, τη ρύπανση, τα βακτηρίδια, τις μεταβολές της θερμοκρασίας, τους μολυσματικούς παράγοντες, τη χαλάρωση και την πρόωρη γήρανση. Εάν δεν ξέρετε ποιο ενυδατικό προϊόν να επιλέξετε από το φαρμακείο μάθετε τι προσφέρουν ξεχωριστά τα ενυδατικά γαλακτώματα, οι κρέμες και τα έλαια σώματος.

Τι προσφέρουν η ενυδατική lotion ή τα γαλακτώματα

Τι είναι: Η ενυδατική lotion ή αλλιώς και γαλάκτωμα μοιάζει πολύ με την κρέμα, μόνο που η υφή της είναι λίγο πιο ελαφριά και λεπτόρευστη και απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα. Ουσιασικά είναι γαλάκτωμα με βάση το νερό και περιέχει ενεργά συστατικά όπως αλόη, sheabutter, βούτυρο Karité ή βιταμίνες Ε και D και ιχνοστοιχεία που προσφέρουν διάφορα συστατικά όπως π.χ. το αμυγδαλέλαιο.

Ιδανική για: κανονικές, λιπαρές, ευαίσθητες, ξηρές επιδερμίδες.

Τι προσφέρει:
• Πλούσια επανορθωτική δράση
• Θρέψη της επιδερμίδας.
• Μειώνει την τραχύτητα του δέρματος προσφέροντας άμεση λείανση και απαλότητα.
• Μειώνει την ξηρότητα.

Τι προσφέρουν τα έλαια σώματος

Τι είναι: Τα έλαια σώματος περιέχουν φυτικά έλαια με θρεπτικές, ενυδατικές και καταπραυντικές ιδιότητες. Η σύστασή τους είναι λιπόφιλη γι’αυτό και διαπερνούν ευκολότερα και πιο γρήγορα την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας ενισχύοντας τον προστατευτικό φραγμό με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την απώλεια υγρασίας. Ενυδατώνουν σε βάθος και δεν αφήνουν λεκέδες στα ρούχα ή λιπαρότητα στο δέρμα. Περιέχουν εκχυλίσματα άνθεων, ριζών, φρούτων, φύλλων και δεν περιέχουν χημικά.

Ιδανικά για: τις ξηρές έως και πολύ ξηρές επιδερμίδες.

Τι προσφέρουν:
• Άμεση λείανση της επιφάνειας της επιδερμίδας.
• Πλούσια αντιγηραντική δράση χάρη στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες.
• Βαθιά ενυδάτωση και θρέψη.

Τι προσφέρει η κρέμα σώματος

Τι είναι: Η κρέμα σώματος έχει πλούσια σύνθεση με φυτικά έλαια, κερί μέλισσας, βιταμίνες Ε και άλλα θρεπτικά συστατικά αλλά δεν απορροφάται αμέσως αφήνοντας ένα προστατευτικό λιπαρό φιλμ στην επιδερμίδα για κάποια ώρα. Στοχεύει στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος.

Ιδανική για: πολύ ξηρές επιδερμίδες, που κοκκινίζουν εύκολα και ξεφλουδίζουν συχνά.

Τι προσφέρει:
• Θρέψη και προστασία του δέρματος από τις εξωτερικές επιθέσεις.
• Εντατική ενυδάτωση, προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και αντιγήρανση.
• Ελαστικότητα, σφρίγος, σύσφιξη.

The post Ποιο κάνει σωστή ενυδάτωση: η λοσιόν, η κρέμα ή το λάδι σώματος; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα