Εύκολα κόλπα για να αποφύγετε τις ιώσεις στο γραφείο

Είτε κάνετε το εμβόλιο για τη γρίπη, είτε όχι, δοκιμάστε αυτά τα μυστικά για να μειώσετε τις πιθανότητες να πέσετε στο κρεβάτι από κάποια ίωση.

1 Διατηρήστε καθαρό το γραφείο σας
Το γραφείο σας φιλοξενεί ιούς όπως η γρίπη Α που μπορεί να επιβιώσει σε σκληρές επιφάνειες μέχρι και για 72 ώρες; Το τηλέφωνο μπορεί να έχει 25.000 μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα, σε σύγκριση με τα μόλις 49 στο κάθισμα της τουαλέτας. Γι’ αυτό:

* Καθαρίζετέ το καλά Έρευνες έχουν δείξει ότι τα γραφεία των γυναικών είχαν τα τριπλάσια μικρόβια από αυτά των ανδρών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες έχουν την τάση

να τρώνε και να μακιγιάρονται στο γραφείο τους, αφήνοντας πίσω υπολείμματα από τα οποία τρέφονται τα μικρόβια. Καθαρίζετε το γραφείο περνώντας με ένα υγρό απολυμαντικό μαντιλάκι το γραφείο, το τηλέφωνο, το ποντίκι και το πληκτρολόγιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
* Μη βάζετε συνεχώς κρέμα χεριών Οι κρέμες και οι λοσιόν που διατηρούν απαλό το δέρμα σας μπορεί να μεταφερθούν στις επιφάνειες, εξαπλώνοντας βακτήρια από τα χέρια σας. Άπλώστε το προϊόν πολύ πριν ακουμπήσετε το πληκτρολόγιο, ώστε με την πάροδο του χρόνου να απορροφηθεί.

2 Να πλένεστε καλά!

*Κάντε το πλύσιμο των χεριών τη νούμερο 1 προτεραιότητά σας – πλύνετέ τα τουλάχιστον έξι φορές την ημέρα. Κάθε φορά που αγγίζετε μια επιφάνεια, εκτίθεστε σε βακτήρια. Το πλύσιμο των χεριών διασπά τα μικρά υπολείμματα λίπους και βρομιάς, στα οποία προσκολλώνται βακτήρια. Πλύνετε τους καρπούς, τις παλάμες, τα δάχτυλα και τα νύχια για 15 δευτερόλεπτα τουλάχιστον. Έπειτα, ξέπλυντέ τα και στέγνωστέ τα επιμελώς.

*Αποφύγετε τις χειραψίες Τα μικρόβια που προκαλούν ιώσεις μπορεί να αναπτύσσονται στα πόμολα και άλλους κοινόχρηστους χώρους μέχρι και για 2 ημέρες. Μάλιστα, το 80% αυτών προκαλούνται από την επαφή με μολυσμένες επιφάνειες. Γι’ αυτό αποφεύγετε τις χειραψίες με τους «κρυωμένους».

*Μην ακουμπάτε Αν κάποιοι με γρίπη αγγίξουν ένα πόμολο ή ένα κουμπί στο ασανσέρ, ο ιός μπορεί θεωρητικά να μεταδοθεί σε οποιονδήποτε τα ακουμπήσει και μετά πιάσει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του. Μειώστε τον κίνδυνο μόλυνσης απολυμαίνοντας συχνά τις κοινόχρηστες περιοχές.

3 Φταρνιστείτε με ασφάλεια
Ένα φτάρνισμα εκσφενδονίζει περισσότερα από 100.000 σταγονίδια στον αέρα με ταχύτητα 160 χλμ./ώρα! Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε ένα συνωστισμένο λεωφορείο και τρένο, ένα φτέρνισμα μπορεί να μεταδώσει κρυολογήματα και ιούς, όπως ο ιός της γρίπης, μέχρι και σε 150 άτομα. Καλύψτε τη μύτη και το στόμα όταν φτερνίζεστε ή βήχετε με ένα χαρτομάντιλο και πέτατε το αμέσως μετά τη χρήση.

Το μυστικό

Η τσάντα μας κολλάει μικρόβια, όπως κι εμείς. Κρατάτε μία από δέρμα ή βινύλιο, που είναι πιο εύκολο να την καθαρίζετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα