Μπορείτε να γυμναστείτε όταν έχετε κρυολόγημα;

Και να που ξυπνήσατε με πόνο στο λαιμό ή βήχα και βουλωμένη μύτη. Η πρώτη σας σκέψη και επιθυμία είναι να τα παρατήσετε όλα, για όσο χρειαστεί, και να κουκουλωθείτε με το πάπλωμα, αλλά δεν θέλετε να το βάλετε κάτω τόσο εύκολα. Αλήθεια μπορείτε να γυμναστείτε όταν έχετε κρυολόγημα;

Η γνώμη του γιατρού είναι πως αν πρόκειται για σινάχι και κρυολόγημα ελαφιάς μορφής, από αυτά που δε σας ρίχνουν ενεργειακά και ψυχολογικά, μπορείτε να γυμναστείτε, αρκεί να μην το παρακάνετε. Η ένταση πρέπει να είναι αισθητά πιο χαμηλή, αφού η σωματική άσκηση, πέρα από τη διάθεση, μπορεί να τονώσει και το ανοσοποιητικό σας.

Προιμήστε μία προπόνηση με λίγα βάρη αντί για γρήγορη αερόβια, η οποία θα σας εξαντλήσει. Επίσης, μια καλή συμβουλή είναι να μείνετε μακριά από το γυμναστήριο, αφού πρόκειται για κλειστό χώρο, με πολύ κόσμο, τον οποίο μπορεί να κολλήσετε τους άλλους ή να υποτροπιάσετε. Ασκηθείτε στο σπίτι ή κάντε έναν ωραίο περίπατο.

Αν έχετε πυρετό ή λοίμωξη, γρίπη ξεκουραστείτε, το χρειάζεται ο οργανισμός σας πιο πολύ από την τόνωση των γλουτών σας. Επιστρέψε στις επάλξεις 1-2 μέρες αφού συνέλθετε, για το καλό όλων.

The post Μπορείτε να γυμναστείτε όταν έχετε κρυολόγημα; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Omorfa Mystika