Polis Hammam: Μια απολαυστική απόδραση από την καθημερινότητα

Ανακαλύψαμε την τέλεια εμπειρία χαλάρωσης μέσα στην καρδιά της πόλης: το Polis Hammam. Η περιποίηση του σώματος και η ψυχική ξεκούραση, η μυστικιστική ατμόσφαιρα των ανατολίτικων λουτρών, η καθαριότητα, ο επαγγελματισμός και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητά τους.

Με πιστοποιητικό διάκρισης από το TripAdvisor το Polis Hammam αποτελεί την top εμπειρία της λουτρικής περιποίησης από την Ανατολή που εξαγνίζει το σώμα και την

ψυχή. Ένα Αυθεντικό Παραδοσιακό Χαμάμ στο κέντρο της Αθήνας (Ψυρρή) και στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) θα σας μεταφέρει στο χτες και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε απόλυτα.

Μέσα στο χαμάμ

Ο χώρος του χαμάμ με τον επιβλητικό θόλο, τον ζεστό μαρμάρινο πάγκο στο κέντρο του και τις παραδοσιακές γούρνες με τα τρεχούμενα νερά περιμετρικά, σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή με έντονο άρωμα Ανατολής. Το τελετουργικό του χαμάμ περιλαμβάνει τη βαθιά απολέπιση, το ευεργετικό αφρομασάζ, το χαλαρωτικό λούσιμο και την ξεκούραση σε ειδικό χώρο δοκιμάζοντας το κερασμένο παραδοσιακό τσάι και το γευστικό λουκούμι. Στον κυρίως χώρο του χαμάμ σας δίνουν τσόκαρα ή παντόφλες, πεστεμάλ για να τυλιχτείτε και να μπείτε στο χαμάμ. Πλένεστε στους κρουνούς και στη συνέχεια ο θεραπευτής σας τοποθετεί στο ζεστό μάρμαρο για να αρχίζει με τη λούφα το τρίψιμο και την απολέπιση σε όλο το σώμα και το πρόσωπο. Μετά το τρίψιμο ξεκινά το πλύσιμο με ένα τουλουπάνι με σαπούνι που κάνει πλούσια σαπουνάδα και ταυτόχρονα κάνει μασάζ σε όλο το σώμα. Όλο αυτό διαρκεί μία ώρα και μετά πίνετε τσάι ή συνεχίζετε με κάποιο μασάζ.

Εν αρχή (του μασάζ) είναι η χαλάρωση!

Στο μασάζ κάνετε το υποχρεωτικό steam για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος και μετά προχωράτε στον επόμενο χώρο που σας περιμένει ο θεραπευτής για να σας κάνει το μασάζ το οποίο είναι dry, δεν έχει λάδια ούτε κρέμες. Επιλέξτε το Huzur Polis 50′, ένα ιδανικό μασάζ ενάντια στο στρες και στην ένταση της καθημερινότητας. Χαλαρώστε και αισθανθείτε πως ο χρόνος έχει σταματήσει για εσάς. Μια πραγματική μυσταγωγία ικανή να επιφέρει ψυχική και πνευματική γαλήνη. Αφεθείτε στον συνδυασμό των ελεγχόμενων χειρισμών, των απαλών κτύπων και πιέσεων των διάφορων μυϊκών ομάδων του ανθρώπινου σώματος, ο οποίος σας επιφέρει ανακούφιση από τον πόνο και το στρες, καθώς και μια γενικότερη αίσθησης ευεξίας και χαλάρωσης.

Δοκιμάστε τις βεντούζες

Στο Polis Hammam θα βρείτε τη θεραπεία με βεντούζες, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο από τα αρχαία χρόνια και ήταν μέρος της επικρατούσας ιατρικής στην Ευρώπη μέχρι το 1900. Η θεραπεία με Βεντούζες είναι μια αρχαία Κινέζικη πρακτική εδώ και χιλιάδες χρόνια που ξεκίνησε ως επικουρική μέθοδος στην Παραδοσιακή Κινεζική Χειρουργική αλλά η αποτελεσματικότητά της σε πολλές ασθένειες, επέτρεψε την εξέλιξή της σε μια αυτόνομη θεραπευτική μέθοδο. Σήμερα χρησιμοποιείται στη θεραπεία των επώδυνων μυοσκελετικών συνδρόμων, στο άσθμα, στο κοινό κρυολόγημα, στο χρόνιο βήχα, στα προβλήματα δυσπεψίας καθώς και σε δερματολογικά προβλήματα.

Στη θεραπεία μια βεντούζα προσκολλάται στο δέρμα αφού πρώτα μειωθεί από αυτήν η πίεση, έτσι ώστε το δέρμα και ο επιφανειακός μυς να τραβιέται και να συγκρατείται στη βεντούζα. Σε μερικές περιπτώσεις, η βεντούζα μπορεί να μετακινηθεί όσο η αναρρόφηση του δέρματος είναι ενεργή, προκαλώντας ένα τοπικό τράβηγμα του δέρματος και του μυ.

Ποια είναι τα οφέλη: Ενεργοποιούν το λεμφικό σύστημα, τα μπλοκαρίσματα του παχέος εντέρου, τον καθαρισμό στις φλέβες, στις αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία. Ακόμη διασπείρουν το κρυολόγημα, μειώνουν το οίδημα και τον πόνο, λύνουν συμφύσεις. Χρησιμοποιούνται σε πόνους ρευματικούς-αρθριτικούς, χρόνιους πόνους μέσης, δυσμηνόροιας, διαταραχές του αναπνευστικού (βήχας-κρύωμα, άσθμα) και του γαστρεντερικού (στομαχόπονος-ναυτία-δυσπεψία).

Το μυστικό

Στην Αθήνα βρίσκεται στην Αυλητών 6-8, Ψυρρή, τηλ: 210 321 20 20 ενώ στη Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α, Καλαμαριά, τηλ: 2310 488 216, www.polis-hammam.gr\ η σελίδα τους στο facebook

The post Polis Hammam: Μια απολαυστική απόδραση από την καθημερινότητα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα