Pizza time! Πίτσα με ελιές και μυρωδικά

Πίτσα με ελιές και μυρωδικά: μία σπιτική πίτσα χρησιμοποιώντας μυρωδικά και ελιές, είναι αρκετά θρεπτική και ιδανική για vegans!

Υλικά:

1 ζύμη για πίτσα150 γραμμάρια vegan τυρί3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας για πίτσα2 μανιτάρια μεγάλα1 κρεμμύδι σε λωρίδες λεπτές1 ντομάτα σε στρογγυλές φέτες2 κουταλιές σούπας μαύρες ελιές, κομμένεςΠιπέριΦρέσκος βασιλικός

Για τη σάλτσα:

1
κουτί 450 γρ. χυμός ντομάτας1 κύβο λαχανικών1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη1/2 κ.γ. βασιλικός2-/3 κ.σ. ελαιόλαδοΑλάτιΠιπέρι

Οδηγίες

Για τη σάλτσα:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα τα γούστα σας.

Για την πίτσα

Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.Ανοίγετε τη ζύμη και την καλύπτετε με τη σάλτσα ντομάτας και το κρεμμύδι.Ρίχνετε το μισό τυρί, σε κομμάτια και προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες, τις ντομάτες, τις ελιές και το υπόλοιπο τυρί.Ρίχνετε πιπέρι και βάζετε την πίτσα να ψηθεί για 20 λεπτά.Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό ή ρόκα.

Τα φρέσκα λαχανικά μενισχύουν την περιεκτικότητα του γεύματος σας σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Ενώ είτε φρέσκα είτε μαγειρεμένα παρέχουν πολλές φυτικές ίνες. Δοκιμάστε να προσθέσετε μια πράσινη σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες στο πιάτο σας, πριν απολαύσετε το κομμάτι από την αγαπημένη σας πίτσα για ένα πιο ισορροπημένο γεύμα.

Το μυστικό

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα. Αντικαταστήσετε τα επεξεργασμένα κρέατα όπως πεπερόνι και μπέικον με μια πιο υγιεινή πηγή πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο στη σχάρα.

The post Pizza time! Πίτσα με ελιές και μυρωδικά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα