Outdoor δραστηριότητες: γιατί πρέπει να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας!

 Δουλειά και υποχρεώσεις μας κρατούν «εγκλωβισμένους» σε τέσσερις τοίχους. Οι outdoor δραστηριότητες μπορούν να μας κάνουν καλό!

Επιστήμονες και γιατροί επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι χρειαζόμαστε να κινούμαστε και ακόμα καλύτερα αν αυτό γίνεται σε φυσικό περιβάλλον προκειμένου να αποφορτιστούμε από την ένταση και παράλληλα να γεμίσουμε τις «μπαταρίες» μας. Κανό λίμνης, ποδήλατο βουνού, πεζοπορία, Rafting-Monoraft-Hot Dog, αναρρίχηση, καταρρίχηση, ορεινές διαδρομές 4Χ4, όλες οι outdoor

δραστηριότητες μποορύν να μας κάνουν καλό!

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους οι outdoor δραστηριότητες μας κάνουν καλό:

1 Κάνουν καλό στην υγεία, σωματική και ψυχική

Οι outdoor δραστηριότητες είναι αναγκαίες για την υγεία μας, σωματική και ψυχική. Σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές έρευνες, η άσκηση σε φυσικό περιβάλλον μειώνει τα επίπεδα του άγχους, της έντασης και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Την ώρα που ο δραστήριος άνθρωπος ασχολείται με μια outdoor δραστηριότητα αυξάνεται η ενέργειά του, ενώ ταυτόχρονα ηρεμεί πνευματικά.

Παράλληλα, η άσκηση σε φυσικό περιβάλλον βοηθά να διατηρούμε το βάρος μας σε κανονικά επίπεδα, καθώς και να ελέγχουμε τα επίπεδα της αρτηριακής μας πίεσης. Παράλληλα, η έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει την πρόσληψη βιταμίνης D, ή αλλιώς βιταμίνης του ήλιου. Η βιταμίνη D είναι πολύτιμη για την υγεία των οστών ενώ συγχρόνως δυναμώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα.

2 Ενισχύουν την κοινωνικότητα

Ανάλογα με το είδος άσκησης που θα επιλέξετε, οι outdoor δραστηριότητες είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσετε κόσμο. Πολλοί σαν κι εσάς κάνουν τζόκινγκ στο ίδιο πάρκο ή ποδηλασία. Άλλοι επιλέγουν yoga ή πισίνα. Ό,τι κι αν κάνετε έξω από το σπίτι, δεν θα είστε μόνοι. Άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη γυμναστική, είναι έτοιμοι να σας καλωσορίσουν στην αθλητική τους οικογένεια. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας;

3 Τονώνουν την αυτοπεποίθηση

Η άσκηση σε φυσικό περιβάλλον είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε πρωταθλητισμό για να ανέβει η αυτοπεποίθησή σας. Αρκεί να είστε συνεπής. Δηλαδή σημασία δεν έχει η ένταση και το είδος της άσκησης, αλλά η συχνότητα. Αν παραμείνετε δεσμευμένοι στην προσπάθεια, θα δείτε τον εαυτό σας με άλλα μάτια, λένε οι ειδικοί.

4 Αυξάνουν την πειθαρχία

Κάθε είδους άσκηση, ακόμη και η πιο απλή, όπως για παράδειγμα είναι το τζόκινγκ, έχει τους δικούς του κανόνες. Το να δεσμευθείτε ότι θα φέρετε εις πέρας την αθλητική δραστηριότητα που έχετε επιλέξει είναι μια πρώτης τάξης άσκηση πειθαρχίας. Παράλληλα, η δέσμευση ότι θα συνεχίσετε να το κάνετε καθημερινά ή με τη συχνότητα που έχετε προγραμματίσει ενισχύει αυτό το στοιχείο στην προσωπικότητά σας. Το να μάθετε να πειθαρχείτε σε κανόνες ή τεχνικές μιας αθλητικής δραστηριότητας, θα σας βοηθήσει και σε άλλες πτυχές της ζωής σας, όπως στην επαγγελματική σας καριέρα.

5 Ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα

Οι outdoor δραστηριότητες βοηθούν να εκτονώσετε την ένταση και να καθαρίσετε το μυαλό σας από το στρες της δουλειάς. Σύμφωνα με τις έρευνες, η αθλητική δραστηριότητα σε φυσικό περιβάλλον συμβάλλει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας. Παράλληλα, βοηθάει στο να είστε πιο χαλαροί στο χώρο της εργασίας σας και να έχετε καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις με τους συναδέλφους σας.

Το μυστικό

Σε όλες τις δραστηριότητες υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί δυσκολίας έτσι ώστε ανεξαιρέτως ηλικίας και φυσικών ικανοτήτων να μπορούν να συμμετέχουν όλοι σε αυτές.

The post Outdoor δραστηριότητες: γιατί πρέπει να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Outdoor,