Detox με καρπούζι!

Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο φρούτο της εποχής, το καρπούζι, θα κάνετε σούπερ detox!

Εάν θέλετε να ξεφουσκώσετε δοκιμάστε την αποκλειστική κατανάλωση καρπουζιού από μία έως τρεις ημέρες! Το καρπούζι αποτελείται κατά 95% από νερό. Γενικά, δοκιμάστε αυτό το detox με καρπούζι για ένα 24ωρο, προκριμένου να δείτε πώς ανταποκρίνεται ο οργανισμός σας και αναλόγως να κρίνεται αν θα συνεχίσετε ή όχι.

Τα οφέλη

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, λυκοπένιο και β-καροτένιο, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες

ρίζες και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Επίσης, περιέχει κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνες Α, Β1, Β6 και πολλές φυτικές ίνες.

Φημίζεται για τη διουρητική και αποτοξινωτική δράση του. Απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό και βοηθάει στο αδυνάτισμα. Η διουρητική δράση που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο φρούτο βοηθάει πολύ στα προβλήματα του ουρουποιητικού. Μειώνονται οι φλεγμονές, η πολυουρία και η φαγούρα, ενώ χρόνια προβλήματα όπως κυστίτιδες και ουρηθρίτιδες βλέπουν βελτίωση.

Επιπλέον, το καρπούζι, χάρη στις ουσίες που περιέχει βοηθάει στην υγεία της καρδιάς, στη σύνθεση κολλαγόνου, στην πρόληψη της υπέρτασης και τη διατήρηση υγιών οστών! Το κάλιο και το νάτριο που περιέχει βοηθούν στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που χάνουμε το καλοκαίρι λόγω εφίδρωσης, ενώ μειώνονται και οι κράμπες. Οι φυτικές ίνες από την άλλη, συμβάλλουν σε ένα υγιές έντερο και μειώνουν τη δυσκοιλιότητα.

Συνταγή detox

H συνταγή αυτή φτιάχνετai με τρία απλά υλικά:

2 κούπες κομματάκια από καρπούζι χωρίς κουκούτσια4 κούπες νερό4 φύλλα μέντας

Για την εκτέλεση αρκεί να τα βάλετε όλα σε μια μεγάλη κανάτα και να τα αφήσετε για 1-2 ώρες στο ψυγείο και μετά είναι πανέτοιμο για να το πιείτε. Προσθέσθε επίσης φρέσκο ginger, χυμό από λεμόνι ή λάιμ, μια χούφτα μούρα και θα ενισχύσετε με αυτό τον τρόπο όχι μόνο τη γεύση αλλά και την αποτοξίνωσή σας!

Το μυστικό

Για όσους δεν ενοχλούνται από τη γεύση μπορούν να προσθέσουν στον αποχυμωτή και τη φλούδα, για περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

The post Detox με καρπούζι! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Detox,