Γκασπάτσο με πιπεριά: Κρύα σούπα για τον καύσωνα

Εάν λοιπόν, ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες σας φαίνεται ανυπόφορος ή ακόμη δεν μπορείτε να βρείτε τη γεύση εκείνη που θα σας δροσίσει, τότε βρήκαμε λύση:σούπα γκασπάτσο με πιπεριά!

Υλικά για τη σούπα γκασπάστο με πιπεριά

1 κ. ώριμες, νόστιμες ντομάτες2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 μεγάλο αγγούρι καθαρισμένο, σε φέτες2-3 σκ.σκόρδο καθαρισμένες, σε φετάκια1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο (όσο πιο φρουτώδες, τόσο καλύτερο)4 κ.σ. εκλεκτό ξίδι από κρασίφουντίτσες βασιλικούαλάτι,
πιπέρι

Οδηγίες

Κόβουμε στο μούλτι τις πιπεριές με το αγγούρι.Ζεματίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και ένα μέρος από τις ντομάτες και πολτοποιούμε.Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τις πιπεριές και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες.Μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε τελείως ή να αφήσουμε μικρά κομματάκια.Ενώνουμε με το προηγούμενο μείγμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ξύδι, ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε.Ψιλοκόβουμε μέσα λίγο βασιλικό και αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 3 ώρες ή περισσότερο.Σερβίρουμε με φουντίτσες βασιλικού, σε βαθύ πιάτο, μπολ ή φαρδύ, κοντό ποτήρι.

The post Γκασπάτσο με πιπεριά: Κρύα σούπα για τον καύσωνα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα