DIY: Μάσκα για τα μαύρα στίγματα με δύο υλικά

Τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες) που εμφανίζονται στο κέντρο του προσώπου σας, πιο συχνά γύρω από τη μύτη, μια περιοχή που είναι γνωστή ως η ζώνη-Τ, είναι από τα πιο δύσκολα στην αντιμετώπισή τους, σημάδια.

Αν τα μαύρα στίγματα δεν ανοίξουν από μόνα τους, μετατρέπονται σε ένα σοβαρό πρόβλημα: το σμήγμα που συγκεντρώθηκε γίνεται πρόσφορο έδαφος για τα βακτηρίδια, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές γεμάτες πύον. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ενός κόκκινου σπυριού. Μην πιέζετε ποτέ τα σπυράκια! Αν σπάσουν, μπορεί

να προκαλέσουν φλεγμονή και στον τριγύρω ιστό και το πρώτο σπυράκι σύντομα θα συνοδευτεί και από ένα δεύτερο.

Τα μαύρα στίγματα πρέπει πάντα να αφαιρούνται από επαγγελματία αισθητικό. Πολλοί δερματολόγοι έχουν τους δικούς τους αισθητικούς, οι οποίοι ειδικεύονται στον καθαρισμό της επιδερμίδας και ξέρουν πώς να αφαιρούν τα στίγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο, θα προλάβετε τις φλεγμονές και θα αφήσετε την επιδερμίδα σας να επουλωθεί από μόνη της.

Εκτός από τον δερματολόγο οι μάσκες προσώπου αφαιρούν τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα. Έτσι, προλαμβάνετε τα μαύρα στίγματα πριν αυτά εμφανιστούν.

Μάσκα για τα μαύρα στίγματα

Υλικά:

μισό λεμόνι
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι

Οδηγίες

Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη συνταγή με δύο μόνο υλικά, η οποία θα απομακρύνει τα μαύρα στίγματα του προσώπου σας μια και καλή.

Αρχικά, ανακατέψτε τα δύο συστατικά σε ένα μικρό μπολ.

Η επόμενη κίνηση που θα πρέπει να κάνετε είναι να τρίψετε απαλά το μείγμα στο πρόσωπό σας, και κυρίως στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα. Αφήστε το για πέντε λεπτά στο δέρμα σας και ξεπλύνετε πολύ καλά με χλιαρό νερό. Θα δείτε άμεσα αποτελέσματα αφού το λεμόνι αποβάλλει κατευθείαν οποιοδήποτε σημάδι έχετε.

Το μυστικό

Αλλάξτε τη διατροφή σας και τις καθημερινές σας συνήθειες: τα λιπαρά τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία βλάπτουν την επιδερμίδα σας. Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι υγιεινή και καταναλώνετε πολλά υγρά. Το κάπνισμα λειτουργεί σαν δηλητήριο για την επιδερμίδα και έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην όψη της!

The post DIY: Μάσκα για τα μαύρα στίγματα με δύο υλικά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα