6 σούπερ σνακ για να κόψετε την όρεξή σας

Τα σνακ διατηρούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα, κάτι που δεν προκαλεί έντονη αίσθηση πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ ωφελούν και στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Δείτε τι να επιλέξετε:

1 Ένα βραστό αβγό με μία φέτα ψωμί ολικής και 30 γρ. τυρί light: περίπου 150 θερμίδες
Οι υδατάνθρακες που περιέχει το ψωμί προμηθεύουν τον οργανισμό με ενέργεια, ενώ η πρωτεΐνη του αυγού και του τυριού σας κρατάει χορτάτους πιο πολλή ώρα, γιατί η πέψη τους διαρκεί

περισσότερο.

2 Δύο κράκερ με τυρί 100 γρ. κότατζ = 130 θερμίδες
Το κότατζ εκτός από τα χαμηλά λιπαρά περιέχει καζεΐνη που καταστέλλει την όρεξη.

3 Στικς αγγουριού = 36 θερμίδες
Νιώθετε κούραση; Ένα αγγουράκι θα σας γεμίσει ενέργεια και θα κόψει την όρεξή σας, καθώς περιέχει αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και υδατάνθρακες, που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας ενώ περιέχει και νερό, απαραίτητο για το καλοκαίρι.

4 Μαύρη σοκολάτα (25 γραμ.) = 150 θερμίδες
Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό, ενός νευροδιαβιβαστή που προκαλεί ψυχική ευφορία, επιδρώντας έτσι άμεσα στη διάθεση.

5 Μία μπάρα δημητριακών = από 90 θερμίδες και πάνω
Μία μπάρα δημητριακών σας εφοδιάζει με υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν το βασικό καύσιμο για το σώμα και το μυαλό, ενώ καλύπτει και την ανάγκη σας για κάτι γλυκό.

6 Ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2% με 2 κ.γ. μέλι = 180 θερμίδες
Το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνη, συνεπώς συμβάλλει στο αίσθημα του κορεσμού, ενώ το μέλι προσφέρει άμεσα ενέργεια χάρη στα σάκχαρα που περιέχει.

7 Ένα φλιτζάνι ποπ κορν χωρίς αλάτι = 60 θερμίδες
Περιέχει τρεις φορές περισσότερες φυτικές ίνες από τον ηλιόσπορο και σε χορταίνει πιο γρήγορα, ενώ μειώνει την «κακή» χοληστερόλη. Επίσης, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες πολυφαινολών απ’ ό,τι τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι πολυφαινόλες είναι ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες ασκούν καρδιοπροστατευτική και αντικαρκινική δράση.

Το μυστικό

Φροντίζετε να τρώτε σνακ ενδιάμεσα των γευμάτων ώστε να μην πεινάτε πολύ όταν έρθει η ώρα του γεύματος.

Φίλια Μητρομάρα

The post 6 σούπερ σνακ για να κόψετε την όρεξή σας appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα