5 καθημερινές συνήθειες που θα διατηρήσουν σε φόρμα την υγεία σας

Κάθε ημέρα είναι και μία νέα επιλογή για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων σχετικών με τη διατροφή και το πλάνο σας (είτε εργάζεστε, είτε όχι).

Οι καθημερινές διατροφικές σας επιλογές είναι ζωτικές σε αυτό το σημείο – όλες αυτές οι μικρές αποφάσεις συμβάλλουν στη δημιουργία θετικής συμπεριφοράς και καλής υγείας. Εδώ θα βρείτε μερικές καλές ευκαιρίες για σωστή διατροφή και διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης.

Καθημερινή υγιεινή συνήθεια: το πρωινό σας

Συχνά παραλείπετε το πρωινό σας γεύμα, εάν έχετε αργήσει στη δουλειά σας

ή δεν έχετε προλάβει να ετοιμάσετε το δεκατιανό σας. Ωστόσο, το να τρώτε ένα θρεπτικό πρωινό θα σας γεμίσει με ενέργεια και με αυτό τον τρόπο, θα προλάβετε τo έντονο αίσθημα της πείνας αργότερα, άρα και το να υποκύψετε σε ”λαχταριστούς” πειρασμούς.
Εάν δεν παραλείπετε το πρωινό σας αλλά ωστόσο νιώθετε υποτονικοί, συνήθως έχετε τη συνήθεια να πίνετε μία επιπλέον κούπα καφέ. Παραλείψτε τον καφέ σας και επιλέξτε έναν σύντομο περίπατο στη γειτονιά σας. Ακόμη και μία σύντομη δραστηριότητα, προσθέτει ένα καλό ποσοστό φυσικής δραστηριότητας στην ημέρα σας – και είναι ένας καλός τρόπος για να ξυπνήσετε τον οργανισμό σας.

Καθημερινή υγιεινή συνήθεια: η ώρα που φεύγετε από την δουλειά

Οι επιλογές που κάνετε όταν φεύγετε από το περιβάλλον εργασίας σας έχουν ισχυρή επίδραση στο γενικό επίπεδο της υγείας σας, στο κίνητρο και στη συνολική προσπάθεια αλλαγής πλάνου ζωής. Για παράδειγμα, ακόμα και αν είναι πιο βολική η κατεύθυνση προς το σπίτι μετά τη δουλειά και μετά στο γυμναστήριο, σκεφτείτε να κατευθυνθείτε προς το γυμναστήριο απευθείας μετά την εργασία σας. Η στάση στο σπίτι μπορεί να καθυστερήσει το προπονητικό σας πρόγραμμα, καθώς υπάρχει πιθανότητα παρεμβολής αιτημάτων από μέλη της οικογένειας ή ακόμα και να βολευτείτε στην άνεση του σπιτιού σας!
Για να αποφύγετε το παραπάνω, ετοιμάστε την τσάντα του γυμναστηρίου από το βράδυ πριν από το προγραμματισμό της προπόνησης σας. Πάρτε μαζί σας την τσάντα και κατευθυνθείτε προς το γυμναστήριο μετά τη δουλειά. Αυτό το μικρό βήμα δεν θα σας δελεάσει να αποφύγετε την άσκηση μετά από μία εξαντλητική ημέρα στη δουλειά.

Καθημερινή υγιεινή συνήθεια: το βιαστικό δείπνο

Προετοιμάστε τα γεύματα σας για να είστε σίγουροι ότι έχετε υγιεινά σνακ για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Για παράδειγμα, όταν κόβετε λαχανικά, μην ετοιμάζετε μόνο αυτά που χρειάζεστε για το δείπνο της ημέρας.
Βάλτε σε σακούλες συντήρησης τροφίμων στικς καρότου, αγγουριού και πιπεριάς για τα γεύματα σας μέσα στην εβδομάδα ή αποθηκεύεστε τα σε δοχεία φαγητού.
Θα φάτε πολύ πιο εύκολα ένα υγιεινό γεύμα, εάν αυτό είναι ήδη έτοιμο και δεν χρειάζεται προετοιμασία! Για παράδειγμα, τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε humus για απογευματινό σνακ ή για ενίσχυση πριν από την προπόνηση είναι μία καλή επιλογή.

Καθημερινή υγιεινή συνήθεια: μία ώρα πριν από τον ύπνο σας

Μην σαμποτάρετε μία ημέρα υγιεινού φαγητού και δραστηριότητας με ένα ανθυγιεινό γεύμα αργά το βράδυ (μπισκότα, chips ή junk food). Ρυθμίστε την ώρα κατάκλισης και μειώστε την πιθανότητα γεύματος πριν το ύπνο με το πλύσιμο των δοντιών σας μετά το δείπνο. Είναι ένας απλός τρόπος να ενημερώσετε το μυαλό και το σώμα σας ότι έχουν τελειώσει τα γεύματα της ημέρας.
Τέλος, κοιμηθείτε ξεκούραστα με την προετοιμασία της διαδικασίας του ύπνου: κλείστε τα φώτα, κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο, κάντε διαλογισμό κ.α. Όσο πιο ξεκούραστος είναι ο ύπνος σας, τόσο πιο πολύ ενέργεια και καθαρό νου θα έχετε την επόμενη ημέρα για να λάβετε σωστές αποφάσεις για το επίπεδο της υγείας σας.

Πηγή

The post 5 καθημερινές συνήθειες που θα διατηρήσουν σε φόρμα την υγεία σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα