4 τύποι συναδέλφων που κυριαρχούν στη δουλειά

Στον χώρο εργασίας μας συναντάμε διάφορες προσωπικότητες ανθρώπων, συνομιλούμε μαζί τους, συνεργαζόμαστε και ορισμένες φορές γινόμαστε φίλοι ή επιλέγουμε να μην έχουμε ιδιαίτερη διάδραση μαζί τους. Πόσες είναι αυτές οι προσωπικότητες και ποιες είναι ακριβώς;

Σύμφωνα με έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το Business Chemistry της Deloitte σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers, την ανθρωπολόγο Helen Fisher και τον μοριακό βιολόγο Lee

Silver, υπάρχουν 4 προσωπικότητες οι οποίες συνήθως κυριαρχούν στον χώρο εργασίας μας. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review.

Οι ερευνητές κάλεσαν 19000 εργαζόμενους από διάφορους κλάδους και έπειτα από την συλλογή των στοιχείων, κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα: Στην εργασία μας κυριαρχούν 4 τύποι προσωπικότητας. Οι πρωτοπόροι, οι κηδεμόνες, οι οδηγοί και αυτοί που λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι. Τι κάνει η κάθε μία από αυτές τις προσωπικότητες;

1 Πρωτοπόροι

Οι πρωτοπόροι ενδιαφέρονται για τη δύναμη και έχουν το χάρισμα να μοιράζουν ενέργεια και να διεγείρουν την φαντασία εντός μίας ομάδας. Λειτουργούν με το ένστικτο, αναλαμβάνουν ευθύνες και κινδύνους, είναι ιδιαίτερα τολμηροί και οι ιδέες τους είναι φρέσκες. Ο τρόπος που προσεγγίζουν τα πράγματα είναι δημιουργικός.

2 Κηδεμόνες – Φύλακες

Οι κηδεμόνες είναι υπέρμαχοι της σταθερότητας και έχουν το χάρισμα να επαναφέρουν την τάξη και την πειθαρχία σε μία ομάδα. Είναι ρεαλιστές, αποφεύγουν να αναλαμβάνουν κινδύνους και αισθάνονται πιο άνετα όταν έχουν στοιχεία, πληροφορίες και γνωρίζουν τις λεπτομέρειες για ένα θέμα. Λειτουργούν με τη λογική και τους αρέσει να μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος.

3 Οδηγοί

Οι οδηγοί αγαπούν τις προκλήσεις και τα κάνουν όλα για τη νίκη. Το χάρισμά τους είναι ότι δίνουν στην ομάδα την απαραίτητη ώθηση για να ολοκληρώσει οποιαδήποτε δουλειά, αλλά αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα. Για τους οδηγούς δεν υπάρχει γκρι περιοχή. Είναι όλα μαύρα ή άσπρα.

4 Οι συνδετικοί κρίκοι

Οι συνδετικοί κρίκοι έχουν το χάρισμα να ενώνουν τους ανθρώπους μέσα σε μία ομάδα ή τις ομάδες μεταξύ τους. Το μέλημά τους είναι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, χειρίζονται τα πράγματα διπλωματικά και ο στόχος τους είναι η αρμονία και η συναίνεση. Είναι απαραίτητοι σε κάθε οργανισμό που στοχεύει στην ολοκλήρωσή του ως ομάδας.

The post 4 τύποι συναδέλφων που κυριαρχούν στη δουλειά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα