3 κινήσεις που μειώνουν την κυτταρίτιδα

Η συστηματική και συνεργική δράση άσκησης, διατροφής και καλλυντικής φροντίδας μπορεί να απαλύνει τα ίχνη βελτιώνοντας την εικόνα και υφή της επιδερμίδας. Αυτές είναι οι 3 κινήσεις που μειώνουν την κυτταρίτιδα.

1 Άσκηση

Το περπάτημα αλλά και οποιαδήποτε μορφή αερόβιας άσκησης συμβάλλουν τόσο στην καλή κυκλοφορία αλλά και την τόνωση των ποδιών ενώ, παράλληλα, σας βοηθούν να καίτε εύκολα και αποτελεσματικά ικανό αριθμό θερμίδων. Αν πηγαίνετε στο γυμναστήριο, φροντίστε να συμπεριλάβετε το ποδήλατο στο πρόγραμμα των ασκήσεων. Τζόκινγκ και cross training- πρόκειται για το συνδυασμό διαφορετικών μεθόδων άσκησης τρέξιμο με κολύμβηση, για παράδειγμα- στοχεύουν τόσο στην απώλεια παραπανίσιων κιλών όσο και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Τέλος, για άσκηση και τόνωση περιφέρειας και γλουτών τα squats- καθίσματα- έχουν αποδειχτεί ως τα πλέον αποτελεσματικά.

2 Διατροφή

Το ζητούμενο, στην περίπτωση της κυτταρίτιδας, δεν είναι πάντα η απώλεια βάρους, αφού, όπως είναι γνωστό, εμφανίζεται και σε λεπτές γυναίκες. Στη μάχη με την κυτταρίτιδα εκείνο που έχει σημασία είναι η ποιότητα των τροφών στο καθημερινό διαιτολόγιο. Φροντίζετε γι αυτό να εμπλουτίσετε την καθημερινή σας διατροφή με άφθονα φρέσκα , χρωματιστά- λέγεται ότι όσο πιο έντονο είναι το χρώμα της τροφής, τόσο μεγάλη είναι η περιεκτικότητά της σε βιταμίνες- φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Χάρη λοιπόν στην ευεργετική δράση των τελευταίων αποτρέπεται η φθορά του χορίου, με αποτέλεσμα την εκ των έσω οχύρωση της επιδερμίδας στην εικόνα φλοιού του πορτοκαλιού. Στο παζλ του ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος περιλαμβάνονται επίσης τα δημητριακά ολικής αλέσεως-πολύτιμες πηγές βιταμινών και μετάλλων- , οι πρωτεϊνούχες τροφές – οι πρώτες ύλες για τη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης- και τα ακόρεστα λιπαρά- ελαιόλαδο, λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6, έλαιο λιναρόσπορου- , που διατηρούν το σώμα ενυδατωμένο, υγιές και σφριγηλό. Σιγουρευτείτε, επίσης, ότι πίνετε τουλάχιστον ενάμιση λίτρο νερό στη διάρκεια της μέρας.

3 Καθημερινό μασάζ 

Μπορεί να μην είναι πανάκεια, αφού άμα τη εμφανίσει η κυτταρίτιδα δεν «αποσύρεται» , συμβάλλει όμως θετικά στην τόνωση της κυκλοφορίας και τη λείανση της επιφάνειας της επιδερμίδας. Που σίγουρα δεν είναι και λίγα. Το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας με ένα γάντι λείφι είναι ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα ώστε να έρθουν στην επιφάνεια τα νέα και υγιή. Σιγουρευτείτε μόνο ότι οι κινήσεις σας είναι πολύ απαλές με κυκλική και ανοδική κατεύθυνση. Στα συν και η καθημερινή- το παραπάνω αποτελεί βασική προϋπόθεση- εφαρμογή των εξειδικευμένων συνθέσεων που προσφέρει εν αφθονία η σύγχρονη κοσμητολογία. Τα ενεργά συστατικά που περιέχονται στις φόρμουλες των προϊόντων βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, έχουν αποσυμφορητική δράση , ορισμένα ξεχωρίζουν για τις λιποδιαλυτικές τους ιδιότητες γεγονός που συντελεί στην ορατή βελτίωση της όψης της επιδερμίδας. Επιπλέον, εγγυώνται την καθημερινή ενυδάτωση , που επίσης συμβάλλει στην ορατή λείανση της περιοχής.

The post 3 κινήσεις που μειώνουν την κυτταρίτιδα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα