3 εύκολα πράγματα που σας χαρίζουν χρόνια!

Εάν θέλετε να τα εκατοστίσετε αυτά τα 3 εύκολα πράγματα θα σας χαρίσουν πολλά χρόνια ακόμη!

1 Το σεξ

Έρευνες αποδεικνύουν ότι άνθρωποι άνω των 65 ετών, οι οποίοι κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα, είναι βιολογικά ευεργετημένοι, κι αυτό γιατί κατά τη σεξουαλική πράξη από τον εγκέφαλο εκλύονται ορμόνες που προφυλάσσουν τον βιολογικό άξονα. Η ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι η λύση κατά του καρκίνου, της υπέρτασης αλλά και των κεφαλαλγιών. Για παράδειγμα οι ενδορφίνες, ορμόνες που εκλύονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής

πράξης, λειτουργούν ως «παυσίπονα» για τις ημικρανίες σε εκείνους που βρίσκονται στο κρεβάτι με τον σύντροφό τους τρεις φορές την εβδομάδα.

2 Ο γάμος

Παρ΄ όλο που πολλοί είναι οι άνδρες που καθυστερούν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, έρευνες δείχνουν ότι ο γάμος όχι μόνο δεν τους κάνει κακό, αλλά αντίθετα τους βοηθά να επεκτείνουν το προσδόκιμο ζωής. Μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγου δείχνει ότι οι παντρεμένοι άνδρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν πιο πολλά χρόνια, αφού στο πλαίσιο της οικογένειας υιοθετούν υγιεινές συνήθειες.

3 Η θετική σκέψη

Η αισιοδοξία και η αγάπη για τη ζωή είναι τα κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αιωνόβιων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή την «πηγή μακροζωίας» στράφηκαν μελετητές: έρευνα του Γέιλ έδειξε ότι οι αισιόδοξοι ζουν περισσότερο και έχουν έως και 55% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα. Η εξήγηση που έδωσαν ήταν ότι οι απαισιόδοξοι είναι επιρρεπείς στο να αναπτύξουν κακές συνήθειες, οι οποίες μπορεί να κόψουν γρηγορότερα το νήμα της ζωής. Αλκοόλ, κάπνισμα και παχυσαρκία είναι πρώτα στη λίστα. Όσοι θέλουν να μετρούν τριψήφιο αριθμό ετών, θα πρέπει να υιοθετήσουν έναν αισιόδοξο τρόπο ζωής.

Το μυστικό

Τρώτε συχνά μαύρη σοκολάτα: είναι φάρμακο για την πίεση και ασπίδα για την καρδιά.

The post 3 εύκολα πράγματα που σας χαρίζουν χρόνια! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα