10 μυστικά για να μειώσετε τον πόνο στη μέση

Περίπου το 70% του γενικού πληθυσμού υποφέρει από πόνο στη μέση . Αυτές οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να κάνουν μια τεράστια διαφορά.

1 Κινηθείτε

Εάν κάθεστε σε μία θέση για περισσότερο από 20 έως 30 λεπτά πρέπει να αλλάξετε θέση και να κινηθείτε. Κάνοντας μικρά πράγματα, όπως να στρίψετε τους ώμους σας, να στρέψετε το κεφάλι σας αριστερά δεξιά, να τεντώσετε τα χέρια σας και να σταθείτε όρθιοι θα διευκολύνει τη ροή του αίματος και να θα σας αναζωογονήσει.

2 Σταματήστε να καμπουριάζετε

Εάν καμπουριάζετε

πιέζετε τους συνδέσμους σας, τους μυς και τις αρθρώσεις σας. Φέρτε τις ωμοπλάτες προς τα πίσω και σηκώστε το στήθος, τώρα κιόλας που διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

3 Τεντωθείτε

Τεντωθείτε όπως η γάτα και τεντώστε αργά όλα σας τα άκρα, θα χαλαρώσετε έτσι τη μέση σας.

4 Καθίστε σε μια μπάλα

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβετε πώς η καθιστή στάση ενεργοποιεί τους μύες του κορμού σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε την πίεση χαμηλά στην πλάτη και είναι καλή ιδέα για τους υπαλλήλους γραφείου.

5 Χρησιμοποιήστε μία πετσέτα σε ρολό

Πολλές καρέκλες έχουν οσφυϊκή υποστήριξη, αλλά τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια τυλιγμένη πετσέτα σε ρολό πίσω από την πλάτης σας.

6 Ελέγξτε την εργονομία

Κοιτάξτε το ύψος της καρέκλας σας και την πλάτη στήριξης καθώς και το ύψος της οθόνης του υπολογιστή, το πληκτρολόγιο και η θέση του ποντικιού και την απόσταση που έχετε από την καρέκλα του γραφείου σας. Το επίπεδο των ματιών πρέπει να είναι στο ύψος του πάνω μέρους της οθόνης, η μέση να ακουμπά ολόκληρη στην πλάτη της καρέκλας και τα χέρια να βρίσκονται στα μπράτσα του καθίσματος για να μην επιβαρύνεται η μέση. Οι μηροί και οι γάμπες πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος, και οι μηροί να είναι παράλληλοι προς το έδαφος.

7 Λυγίστε τα γόνατά σας

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τραυματίσετε τη μέση ή την πλάτη σας είναι όταν πετάγεστε το πρωί από το κρεβάτι. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί το πρωί επειδή η πλάτη σας είναι πιο ευάλωτη αυτή τη στιγμή. Καθίστε στο κρεβάτι με τα γόνατα λυγισμένα και έπειτα σηκωθείτε όρθιοι.

8 Ξεκινήστε την άσκηση

Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρήσετε την πλάτη σας υγιή. Καθημερινά το περπάτημα είναι μια καλή αρχή αλλά και η yoga μπορεί να σας βοηθήσει.

9 Δοκιμάστε το Pilates

Το Pilates είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη στάση του σώματος σας και να μπορέσουν οι μύες να εκτελέσουν τις σωστές λειτουργίες.

10 Ζεστή ή κρύα κομπρέσα

Όταν ο πόνος στη μέση οφείλεται σε μυϊκό σπασμό, δηλαδή ο μυς είναι σκληρός και άκαμπτος, θα σας ανακουφίσει ένα ζεστό επίθεμα, όπως μια θερμοφόρα. Αντίθετα, η ζέστη επιδεινώνει τον πόνο που οφείλεται σε χρόνιες φλεγμονές, όπως η αρθρίτιδα. Ψυχρό επίθεμα επιλέξτε όταν έχετε υποστεί κάποιον τραυματισμό (π.χ. κάνοντας σπορ), ώστε να περιορίσετε τη φλεγμονή και τον πόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα