Αμυγδαλόπιτα με σοκολάτα

Αμυγδαλόπιτα με σοκολάτα

ΑπόAnna, 08/02/2013

Απολαυστική πίτα με αμύγδαλο και σοκολάτα!

Total Time: 55Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 10Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 45ΛεπτάΥλικά:Αμυγδαλόψιχα τριμμένη - 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιούΖάχαρη - 1/2 φλυτζάνι τσαγιούΑυγά - 5Βούτυρο - 1 φλυτζάνι του τσαγιούΑλεύρι - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΣοκολάτα κουβερτούρα - 150 γρ τριμμένηΜπέικιν πάουντερ - 1 1/2 κουταλάκι του
γλυκούΓια το σιρόπιΖάχαρη - 2 φλυτζάνια του τσαγιούΣοκολάτα σε σκόνη - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΚαφέ φίλτρου χλιαρό - 2 φλυτζάνια του τσαγιούΒούτυρο - 1/2 κουταλάκι του γλυκούΟδηγίες:

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, την κουβερτούρα και το ανακατεύτε. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στην λεκάνη μαζί με την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το μπέικιν και τα ανακατεύετε απαλά . Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 28 cm και αδειάζουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, τον καφέ, τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 8 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στην αμυγδαλόπιτα, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα