"Έφυγε" ο Ralph Baer, δημιουργός της πρώτης κονσόλας

Ο πατέρας του Magnavox Odyssey απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών.

Θεωρείται ο "μπαμπάς" των video games καθώς τα έφερε για πρώτη φορά στα σπίτια μας.

Ο Ralph Baer, δημιουργός της πρώτης κονσόλας Magnavox Odyssey και βραβευμένος μεταξύ άλλων με το μετάλιο τεχνολογίας από τις ΗΠΑ, πέθανε

το Σάββατο σε ηλικία 92 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Baer είχε αναπτύξει μαζί με το Odyssey και το Shotgun, κοινώς το πρώτο περιφερειακό στο οποίο μπορούσατε να πυροβολήσετε αντικείμενα στην οθόνη, όπως και το αντίστοιχο NES Zapper μία δεκαετία μετά.

https://www.youtube.com/watch?v=7vBZmzLXBK8

Δημιούργησε πάνω από 150 πατέντες ευρεσιτεχνίας σχετικές με video games και χάραξε το δρόμο για τους υπόλοιπους μεγάλους της βιομηχανίας, όπως την Nintendo και την Atari που ξεκίνησαν αρχής γενομένης από την δεκαετία του '70.

Ο Ralph Baer μας είχε ομολογήσει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από το 2013 όταν και είχαμε επιχειρήσει να επικοινωνήσουμε μαζί του για να μας κάνει κάποιες δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο του Magnavox Odyssey στην εκπομπή Retro Gamers. Είχε μόλις βγει από το νοσοκομείο. Έζησε πάντως πολλά και δημιουργικά χρόνια. Ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλοι λαμπροί άνθρωποι που θα εξελίξουν την βιομηχανία των games ακόμη περισσότερο.

Δείτε την πλήρη παρουσίαση του GameWorld για το Magnavox Odyssey, την πρώτη κονσόλα για video games που δημιούργησε ο Baer.

Keywords
Τυχαία Θέματα