Αυστραλία: Κατάστημα αποσύρει το GTA 5 λόγω βίας εναντίον γυναικών

Η αλυσίδα καταστημάτων Target φάνηκε ενοχλημένη.

Μπορεί στην Αυστραλία μόλις πέρυσι να ψηφίστηκε νόμος που να επιτρέπει games για ηλικίες 18+ ωστόσο κάποια καταστήματα δείχνουν αρκετά συντηρητική εικόνα.

Η αλυσίδα καταστημάτων Target που εισάγει από ρούχα κάθε φύλου και ηλικίας μέχρι παιχνίδια για μικρές ηλικίες, πήρε την απόφαση να αποσύρει το Grand Theft Auto

5 από τα ράφια των καταστημάτων της διότι "ορισμένοι πελάτες έδειξαν ανησυχία σχετικά με το περιεχόμενο του παιχνιδιού" δήλωσε ο Jim Cooper, γενικός διευθυντής εταιρειών υποθέσεων στα Target, που απ' την άλλη παραδέχθηκε ότι ορισμένοι πελάτες τους υποστήριξαν στο να συνεχίσουν να το πουλάνε.

"Η απόφασή μας βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των πελατών μας. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να πουλάμε games και ταινίες ηλικίας 18+. Κάποια από αυτά τα προϊόντα μπορεί να έχουν κάπως επιθετικό περιεχόμενο αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα θεωρούμε κατάλληλα για ενήλικους. Για το GTA 5 πάντως είχαμε αρκετές αντιδράσεις από πελάτες που μας δήλωσαν ότι δεν θα ήθελαν να το πουλάμε" κατέληξε ο Cooper.

Άραγε πόσοι πελάτες μπορεί να διαμαρτυρήθηκαν στα Target για το Grand Theft Auto 5, την στιγμή που εδώ και δεκατίες έχουν υπάρξει πολύ πιο βίαια games (όπως το Mortal Kombat ή το Carmageddon); Όπως και να έχει, το Action game της Rockstar πωλείται κανονικά στους υπόλοιπους retailers της Αυστραλίας.

Διαβάστε το review του Grand Theft Auto 5 για PS4 από την Χριστιάνα Θάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα