Ultra Street Fighter 4: Νέα συστήματα μάχης

Ultra Combo Double και Red Focus Attack δίνουν νέα διάσταση στο επόμενο κεφάλαιο της σειράς.

Η Capcom αποκάλυψε τα νέα συστήματα μάχης για το Ultra Street Fighter 4.

Ξεχωρίζει

το Ultra Combo Double. Σε προηγούμενα Street Fighter, πριν την αναμέτρηση μπορούσατε να επιλέξετε ανάμεσα στα combos: Ultra 1 και Ultra 2. Στο Ultra Street Fighter 4 θα υπάρχει και μια τρίτη επιλογή με την ονομασία Ultra Combo Double που θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τόσο το Ultra 1 όσο και το Ultra 2.

Υπάρχει ωστόσο ένα μειονέκτημα όπως εξήγησε ο σχεδιαστής της Capcom Tomoaki Ayano. Άμα επιλέξετε το Ultra Combo Double, τότε τα Ultra combos σας θα κάνουν λιγότερη ζημιά απ’ ότι συνήθως. "Το να έχεις και τις δύο Ultras διαθέσιμες, δίνει νέες προοπτικές στο πως μπορείτε να χειριστείτε έναν αντίπαλο, περιορίζει τις επιλογές του και ανοίγει την πόρτα σε νέες στρατηγικές μάχης" ανέφερε ο Ayano.

Επίσης, υπάρχει η καινούργια επίθεση Red Focus Attack, η οποία έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει πολλαπλές επιθέσεις, εξαντλώντας όμως τον μετρητή Super. Θα διαθέτει μια κόκκινη λάμψη ώστε να ξεχωρίζει στην οθόνη και -όπως η φυσιολογική Focus Attack- μπορεί να ακυρωθεί χρησιμοποιώντας dash. Ο Ayano ανέφερε επίσης πως “Σκοπός μας είναι να δώσουμε νέες επιθετικές επιλογές με την προσθήκη του Ultra Combo Double, και αμυντικές επιλογές με την Red Focus Attack.”

{youtube}KrUcZyQUl6Y|500|300{/youtube}

Παράλληλα με τα παραπάνω, ο Tomoaki Ayano εξέδωσε την τελική αφίσα για την arcade έκδοση του Ultimate Street Fighter 4. Θα προστεθούν πέντε νέοι χαρακτήρες, αυξάνοντας τους διαθέσιμους σε 44, καθώς και 6 καινούργια stages. Τέλος, το gameplay έχει εξισορροπηθεί σύμφωνα με τις απόψεις που καταθέσατε στην Capcom. Τα πέντε καινούργια stages προέρχονται από το Street Fighter X Tekken και είναι τα Pitstop 109, Mad Gear Hideout, Cosmic Elevator, Blast Furnace, Half Pipe και Jurassic Era Research Facility.

Το Ultra Street Fighter 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, Playstation 3 και Xbox 360 μέσα στους πρώτους μήνες του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα