ΕΑ: Μικροπληρωμές στα games

Πως θα αντιμετωπίσετε αυτές τις αλλαγές; [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 27/2] H Electronic Arts ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ενσωματώσει την δυνατότητα των μικροπληρωμών στα μελλοντικά της games σε PC και κονσόλες. Η απόφαση αυτή ήρθε παρά τις πρόσφατες αντιδράσεις και αμφισβητήσεις γύρω από τις μικροσυναλλαγές που ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά στο Dead Space 3.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Blake Jorgensen (επικεφαλή

των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΑ) στο συνέδριο Morgan Stanley Technology, Media & Telecom "Το επόμενο και μεγαλύτερο κομμάτι στον κόσμο των games θα είναι οι μικροπληρωμές. Θέλουμε να ενσωματώσουμε σε όλους μας τους τίτλους την δυνατότητα να πληρώνετε για πράγματα είτε για να ανεβείτε σε μεγαλύτερο level, είτε για να αγοράσετε έναν καινούριο χαρακτήρα, ένα όπλο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι αυτό. Σε γενικές γραμμές οι χρήστες μας απολαμβάνουν και αποδέχονται αυτό τον τρόπο εξέλιξης".

Στο παρελθόν η ΕΑ είχε αναθέσει την διαδικασία των μικροπληρωμών σε εξωτερικούς συνεργάτες/εταιρείες. Αυτό αποδεικνύει ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την EA η συγκεκριμένη τακτική. Το Dead Space 3 δεν ήταν ο πρώτος τίτλος της εταιρείας που περιείχε το σύστημα μικροπληρωμών. Μπορούσατε να αγοράσετε επιπλέον credits στο multiplayer mode του Mass Effect 3 και μπορούμε γενικότερα να δούμε ότι το όλο σύστημα έχει τις ρίζες του εδώ και χρόνια σε games όπως τα Need for Speed.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν η EA θα αναπτύξει περισσότερα free-to-play games (όπου το σύστημα μικροπληρωμών είναι καλοδεχούμενο) ή αν θα αξιοποιήσει την τακτική της αυτή στα retail games, προφανώς συνδυασμένη με...τα επόμενα DLC.

[UPDATE 6/3] Ο Jorgensen επανήλθε σήμερα θέλοντας να διορθώσει τις δηλώσεις του. Στο Wedbush Technology Conference που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, επεσήμανε ότι όλα τα mobile games της EA θα έχουν μικροσυναλλαγές "καθότι θα είναι free-to-play" ενώ όσο για τα υπόλοιπα games αναμένεται να δούμε DLC τα οποία "δεν θεωρούνται μικροπληρωμές" συνέχισε το στέλεχος της EA, θέλοντας να μας δείξει ότι με τις αρχικές του θέσεις εννούσε τα DLC και όχι το μοντέλο μικροπληρωμών που είδαμε στο Dead Space 3.

Άραγε όντως ισχύουν τα λεγόμενά του; Κατά βάση θυμίζουμε ότι στο συνέδριο Morgan Stanley Technology, Media & Telecom, ο Blake Jorgensen είχε πει κατά λέξη: "Το επόμενο και μεγαλύτερο κομμάτι στον κόσμο των games θα είναι οι μικροπληρωμές. Θέλουμε να ενσωματώσουμε σε όλους μας τους τίτλους την δυνατότητα να πληρώνετε για πράγματα είτε για να ανεβείτε σε μεγαλύτερο level, είτε για να αγοράσετε έναν καινούριο χαρακτήρα, ένα όπλο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι αυτό. Σε γενικές γραμμές οι χρήστες μας απολαμβάνουν και αποδέχονται αυτό τον τρόπο εξέλιξης".

Μέσα σε 24 ώρες η EA σπεύδει να κατηγορήσει ακόμα και τις φήμες που αναφέρουν για το κλείσιμο της σειράς Dead Space. Συνεπώς, αυτό δείχνει ότι είτε τα media την κατηγορούν εσκεμμένα, είτε υπάρχει παρανόηση στις όποιες δηλώσεις/πληροφορίες διαρρέουν και ο μεγάλος publisher βρίσκεται άδικα στο στόχαστρο. Μόνο το μέλλον και οι επόμενες κινήσεις της EA θα μας δείξουν τις πραγματικές προθέσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα