Δηλώσεις περί Metal Gear Solid

Τις σκέψεις του για το επερχόμενο Metal Gear Solid: Ground Zeroes, εξέφρασε ο δημιουργός του, Hideo Kojima.

Ενώ το νέο Metal Gear Solid έχει ακόμη αρκετό δρόμο μέχρι να ολοκληρώσει την ανάπτυξή του, ο Ιάπωνας game designer και αντιπρόεδρος της Konami, Hideo Kojima, δήλωσε δημόσια για το Ground Zeroes ότι στη φάση όπου

βρίσκεται το project υπάρχουν πολλά θέματα...ταμπού που θίγονται στο σενάριο που εξελίσσεται. "Πρόκειται να θίξω πολλά θέματα και κυρίως ταμπού, κάτι που είναι ριψοκίνδυνο", φέρεται να είπε σε συνέντευξή του. "Δεν είμαι καν σίγουρος αν θα μπορέσω να το κυκλοφορήσω αλλά ακόμα και αν τα καταφέρω, ίσως τελικά δεν πουλήσει και πολύ, λόγω της ιδιομορφίας του. Σαν δημιουργός θέλω να πάρω το ρίσκο" συνέχισε.

Ένα "βήμα προς την ενηλικίωση"
"Τα video games, δεν έχουν ενηλικιωθεί καθόλου τα τελευταία 25 χρόνια", εξήγησε ο Kojima. "Όλο πως θα εξολοθρεύσεις zombies και aliens είναι το θέμα των περισσοτέρων. Όχι, πως δεν μου αρέσουν...είναι διασκεδαστικά, απλως πιστεύω πως τα games έχουν δρόμο μέχρι να ωριμάσουν ακόμα. 25 χρόνια τώρα με τη σειρά Metal Gear, προσπάθησα να παρουσιάσω ενα video game με πιο ώριμο σενάριο, αλλά δεν έφτασα ακόμα στο επίπεδο που επιθυμούσα.

"Ο κόσμος των games σε σύγκριση με τον κινηματογράφο ή τα βιβλία έχει πολύ δρόμο να διανύσει" ομολόγησε με απόλυτη ειλικρίνεια και τόνισε ότι με το Metal Gear Solid: Ground Zeroes θέλει να πετύχει κάτι ακόμα καλύτερο. Τέτοιου είδους δηλώσεις αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ο ιάπωνας αντιμετωπίζει κάθε project πρώτα ως δημιουργός και μετά ως επιχειρηματίας.

Το Metal Gear Solid: Ground Zeroes θα κυκλοφορήσει για PC, PS3 και Xbox 360. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα