Black Mesa: H Valve δίνει το "πράσινο φως" για πώληση μέσω Steam

Δεν καταργείται η δωρεάν έκδοση λένε οι developers.

Το φτιαγμένο από fans remake του αρχικού Half-Life με την ονομασία Black Mesa, μπορεί να θεωρείται πλέον εμπορικό προϊόν μέσω του Steam με τις "ευλογίες" της Valve.

Η πασίγνωστη εταιρεία φαίνεται πως θαυμάζει την συγκεκριμένη δουλειά τόσο πολύ, ώστε όχι μόνο "φιλοξενεί" το project

στην πλατφόρμα της αλλά επιτρέπει και στους εν λόγω οπαδούς να βγάλουν χρήματα από αυτήν.

"Το Black Mesa έχει την ευκαιρία να πωλείται σαν κανονικό προϊόν στο Steam!" δηλώνει εμφανώς χαρούμενος ένας εκ των δημιουργών του παιχνιδιού στην Steam Community page του. "Αυτό αποτελεί μια τεράστια τιμή -την οποία δεν περιμέναμε ποτέ- αλλά και δυσκολευτήκαμε να την αποδεχθούμε".

"Ποτέ δεν αναπτύξαμε το Black Mesa με το μυαλό μας στα χρήματα. Η ομάδα μας αποτελείται από τυπικούς σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους και κανείς μας δεν μπήκε στο project αυτό για να βγάλει λεφτά. Για εμάς, το Black Mesa είναι αποκλειστικά ένα έργο αγάπης. Πιστεύουμε πως τούτη η φιλοσοφία συνέβαλλε τα μέγιστα στην συνολική ποιότητα και την αίσθηση του παιχνιδιού".

Ο συγκεκριμένος developer εξήγησε πως η απόφασή τους να βάλουν το Black Mesa προς πώληση βασίζεται στο γεγονός πως θέλουν να κάνουν το παιχνίδι όσο καλύτερο γίνεται και κάτι τέτοιο απαιτεί "πλήρη πρόσβαση στην Source engine". Επίσης, ο επικεφαλής του project δήλωσε πως "η ομάδα μας χρειάζεται μια οικονομική βοήθεια". Όλα τα παραπάνω ίσως δεν αποτελούν έκπληξη αν αναλογιστούμε πως οι developers δημιούργησαν ένα υψηλών προδιαγραφών remake ενός εκ των κορυφαίων FPS όλων των εποχών στον ελεύθερό τους χρόνο και χωρίς κάποιο εξωτερικό κεφάλαιο.

{youtube}bsMm7S5XFWE|500|300{/youtube}

Ωστόσο μην ανησυχείτε, καθώς η είδηση αυτή δεν σημαίνει πως καταργείται η δωρεάν έκδοση του Black Mesa. Θα μπορείτε να απολαύσετε τον εν λόγω τίτλο που κυκλοφόρησε πέρυσι μαζί με μια επερχόμενη ανανεωμένη και βελτιωμένη free έκδοση του παιχνιδιού, όταν το Black Mesa κάνει την εμφάνισή του στο Steam. Εξάλλου, αποτελεί ένα από τα πρώτα games που έγιναν δεκτά στο Steam Greenlight.

Η επί πληρωμή έκδοση θα περιλαμβάνει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά, αν και ακόμη δεν είναι γνωστά. "Αγοράζοντας την Steam έκδοση του Black Mesa πιο πολύ στηρίζετε την ομάδα μας και τις προσπάθειές μας πάνω από όλα", δηλώνουν οι developers. "Ωστόσο, η Steam έκδοση θα περιλαμβάνει στοιχεία που η δωρεάν έκδοση απλά δεν είναι δυνατό να περιλαμβάνει. Θα δώσουμε μεγάλη προσοχή στο feedback, καθώς ο κόσμος θα έχει λόγο στο τελικό αποτέλεσμα".

Αν θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς την δωρεάν έκδοση του Black Mesa, κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στο επίσημο site.

Keywords
Τυχαία Θέματα