Την Shiver Entertainment εξαγόρασε η Nintendo

Οι εταιρείες video games έχουν προχωρήσει σε πολλές εξαγορές τα τελευταία χρόνια, είτε μεγάλες είτε μικρότερες. Ωστόσο, η Nintendo δεν συμμετείχε ιδιαίτερα σε αυτή την τάση μέχρι πρόσφατα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι εξαγόρασε την Shiver Entertainment, αποκτώντας το 100% των μετοχών της.

Η Shiver Entertainment

ίσως να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά ήταν μέρος της Embracer Group και υπεύθυνη για τη μεταφορά του “Hogwarts Legacy” στη Nintendo Switch, μεταξύ άλλων. Η πρόσφατη δουλειά της Shiver επικεντρώνεται στη μεταφορά παιχνιδιών στη φορητή κονσόλα της Nintendo, συμπεριλαμβανομένων των Mortal Kombat 11 και Mortal Kombat 1, καθώς και την ανάπτυξη του Scribblenauts Showdown. Σύμφωνα με τη Nintendo, η Shiver θα συνεχίσει να εστιάζει στη μεταφορά και ανάπτυξη λογισμικού για πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Nintendo Switch.

Η Nintendo δήλωσε: “Καλωσορίζοντας την έμπειρη και επιτυχημένη ομάδα ανάπτυξης της Shiver, στοχεύουμε να εξασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου πόρους για τη μεταφορά και ανάπτυξη τίτλων λογισμικού. Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μόλις ικανοποιηθούν όλοι οι συνηθισμένοι όροι κλεισίματος”.

Η Shiver Entertainment, Inc. ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2012 από τους βετεράνους της βιομηχανίας John Schappert (πρώην COO της Electronic Arts) και Jason Andersen. Το δίδυμο ίδρυσε προηγουμένως την Tiburon Entertainment, η οποία εξελίχθηκε σε EA Orlando.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Nintendo, Σουντάρο Φουρουκάβα, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία ετοιμάζει τον διάδοχο του Switch — που πολλοί αποκαλούν Switch 2. Η ανακοίνωση αυτή συνοδεύτηκε από τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Έχουν περάσει πάνω από εννέα χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε η ύπαρξη του Switch τον Μάρτιο του 2015.

The post Την Shiver Entertainment εξαγόρασε η Nintendo appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα