Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Activision Blizzard, ύστερα από το «διαζύγιο» της με την Bungie!

Ως γνωστόν, μετά από κάθε δράση ακολουθεί και μία αντίδραση, για αυτό και η είδηση για τον χωρισμό της Bungie με την Activision Blizzard, σίγουρα δεν πέρασε στα… ψιλά γράμματα για τους επενδυτές.

Όπως όλα δείχνουν αρκετοί οικονομικοί παράγοντες και παίκτες του χρηματιστηρίου «θορυβήθηκαν» από την πρόθεση των δύο εταιρειών να χωρίσουν τους δρόμους τους, αντιλαμβανόμενοι προφανώς ότι χάνεται ένα πολύ μεγάλο franchise

(Destiny) για την Activision Blizzard, πράγμα το οποίο θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στα συνολικά έσοδα της για το 2019. Για αυτό και με το που άνοιξαν τα χρηματιστήρια (η είδηση έγινε γνωστή στα τέλη της εβδομάδας που μας πέρασε), τότε η μετοχή του μεγάλου publisher έχασε 7% της συνολικής αξίας. Η πτώση μάλιστα συνεχίστηκε και σήμερα, με την αξία της μετοχής της γνωστής εταιρείας να γνωρίζει απώλειες που σε κάποιες στιγμές άγγιξαν ακόμη και το 11% (από 55 δολάρια που ήταν την περασμένη εβδομάδα κατρακύλησε περίπου στα 45, φτάνοντας με το κλείσιμο της συνεδρίασης στα 47 δολάρια). Αντίστοιχη μεγάλη πτώση είχαμε και μέσα στο 2018 (Νοέμβριο), δείγμα του ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για το γνωστό publisher. Φυσικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλές ανακατατάξεις και «ζυμώσεις» ανάμεσα στα στελέχη, για αυτό και μένει να δούμε εάν οι αλλαγές που θα συμβούν θα είναι για καλό ή θα οδηγήσουν σε περαιτέρω… προβλήματα και αδιέξοδα.

The post Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Activision Blizzard, ύστερα από το «διαζύγιο» της με την Bungie! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα