AOC AGON AG352UCG6 Black Edition Review: «Πετυχαίνοντας την χρυσή τομή»!

Ο ανταγωνισμός στις gaming οθόνες όσο περνάει ο καιρός όλο και… φουντώνει, καθώς οι 4Κ οθόνες έχουν αρχίσει και κλείνουν πονηρά το μάτι στους gamers που θέλουν το κάτι παραπάνω. Ωστόσο, ο υποψήφιος αγοραστής πλέον βρίσκεται σε ένα «δίλλημα», καθώς καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια υψηλή 4Κ ανάλυση (με όλα τα high-tech features που αυτή κρύβει) και στα υψηλότερα Hz, τα οποία μπορεί ναι μεν να «κόβουν» κάπως από την ποιότητα της εικόνας, αλλά να προσφέρουν καλύτερη

απόκριση και ομαλότερα frame rates (η συνύπαρξη υψηλών Hz και 4Κ ανάλυσης, όπως αντιλαμβάνεστε αποτελεί μια οικονομικά ασύμφορη επιλογή για τον μέσο gamer).

Η πραγματικότητα είναι ότι η αγορά ενός gaming monitor μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα για δυνατούς λύτες και σπάνια μπορεί να βρεθεί μια πρόταση που να είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλα μας τα «θέλω». Η AOC με την premium και high-end AGON AG352UCG6 ουσιαστικά επιχειρεί να βρει τη χρυσή τομή, η οποία φαίνεται ότι συνενώνει πολλές high-end τεχνολογίες, χωρίς να κάνει υπερβολικά μεγάλες «θυσίες». Ladies and gents για να δούμε καλύτερα τη νέα δυναμική 35αρά της AOC στο review που ακολουθεί…

Aggressive gaming design!

Ξεκινώντας πρώτα από την εξωτερική εμφάνιση και εστιάζοντας στο design, είναι εμφανές ότι η AOC έχει ακολουθήσει έναν πιο επιθετικό σχεδιασμό, δηλώνοντας έτσι τον καθαρόαιμο “gaming” προσανατολισμό του AG352UCG6. Η κυρτότητα στο 21:9 panel (στα 1800R), σε συνδυασμό με τις χαρακτηριστικές «φτερούγες» της AOC στο πίσω τμήμα (που ντύνονται με LED strips), δημιουργούν την πεποίθηση ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ δυναμική πρόταση. Μάλιστα, ακολουθώντας την μόδα της εποχής που βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αρκετά gaming-oriented προϊόντα, υπάρχει ο customized LED-based φωτισμός Scene Light κάτω από το panel και στο back plate, ο οποίος προσφέρει τρία διαφορετικά χρώματα (μπλε, κόκκινο, πράσινο), ανάλογα με την φάση που βρίσκεται ο gamer και την ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει.

Η βάση από αλουμίνιο διαθέτει τρία πόδια και διακρίνεται για την υψηλή σταθερότητα που παρέχει, ενώ το stand που συνενώνει τη βάση με το panel, διακρίνεται για τον αρκετά στιβαρό χαρακτήρα του (μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά ογκώδες monitor), επιτρέποντας την full ρύθμιση του ύψους και της γωνίας της οθόνης, έτσι ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα τόσο στη θέση, όσο και στο ύψος που βρίσκονται τα μάτια του παίκτη. Μάλιστα, στο επάνω τμήμα υπάρχει και ένα χερούλι, το οποίο επιτρέπει την δυνατότητα για μεταφορά του monitor, αν και η αλήθεια είναι ότι είναι ογκώδες και βαρύ και θέλει… μπράτσα για να το κουβαλήσετε.

Στο κέντρο, κάτω από το AGON logo υπάρχει ένα mini-joystick που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τα settings του monitor (και θέλει λίγη εξάσκηση για να μάθετε καλύτερα τον χειρισμό του), ενώ τα διαθέσιμα ports βρίσκονται τόσο στο πίσω μέρος, όσο και στο πλάι. Συγκεκριμένα, η AOC AGON AG352UCG6 προσφέρει: 1xHDMI 1.4, 1xDisplayPort 1.2, 2xUSB 3.0 (μία εκ των δύο επιτρέπει φόρτιση συσκευών), 1xUSB Micro-b, 1xaudio in και 1xaudio out (3.5mm jack). Επιπλέον, στην AOC AGON AG352UCG6 θα βρείτε δύο ηχεία (με ισχύ στα 2W), αλλά και μια ανασυρόμενη βάση ακουστικών που δίνει τη δυνατότητα στον gamer να κρεμάσει το gaming headset του για μεγαλύτερη άνεση και εξοικονόμηση χώρου.

Game–centric μέχρι το… κόκκαλο!

H AGON AG352UCG6 ενσωματώνει μια σειρά από τεχνικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδανική για τον gamer που θέλει να πετύχει την χρυσή τομή για υψηλών προδιαγραφών high-end gaming στα 1440pp που να συνδυάζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ομαλό refresh rate. Η ανάλυση UWQHD (3440×1440 pixels) δένει άψογα με τα 120Hz, ενώ εάν η κάρτα γραφικών σας υποστηρίζει και λειτουργία Nvidia G-Sync, τότε το αποτέλεσμα θα σας… απογειώσει! Από την μεριά του performance είναι εμφανές ότι το σχεδιαστικό team της AOC έχει μελετήσει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια, εξασφαλίζοντας υψηλή απόδοση ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς gamers. Το input lag είναι μια άγνωστη έννοια για το super-wide gaming monitor της AOC, ενώ η flicker-free τεχνολογία «σβήνει» κάθε υπόνοια ενοχλητικού τρεμοπαίγματος.

Φυσικά, τα gaming-centric features της AGON AG352UCG6 δεν σταματούν εδώ, καθώς η τεχνολογία Shadow Control της AOC δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη ορατότητα στις μαύρες περιοχές της οθόνης, πράγμα ιδιαίτερο ωφέλιμο για τους λάτρεις των first-person shooters. Επιπλέον, όπως κάθε gaming monitor που «σέβεται» τον εαυτό του, έτσι και το AG352UCG6 προσφέρει χαμηλούς χρόνους απόκρισης, μόλις στα 4ms (GTG) κι έτσι μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι δεν θα συναντήσετε φαινόμενα ghosting. Φυσικά, όλο το μυστικό κρύβεται στα 120Hz, καθώς εάν έχετε στη διάθεση σας το κατάλληλο hardware και μπορείτε να το εκμεταλλευθείτε, τότε πολύ δύσκολα θα γυρίσετε στα… 60Hz. Επιπλέον, η συνολική ποιότητα εικόνας, παρότι το panel είναι τύπου VA διαθέτει όλη τη φρεσκάδα και τα ρεαλιστικά χρώματα ενός IPS panel, με τα επίπεδα του contrast και επίπεδα του μαύρου να αποτελούν τα ισχυρά ατού του high-end gaming monitor της AOC (παρόλο που βρίσκεται ένα σκαλί πιο κάτω από τα IPS panels).

Κρίνοντας με βάση τόσο την απόδοση, όσο και την ποιότητα της εικόνας, καθίσταται σαφές ότι η AOC επιτυγχάνει έναν ιδανικό συνδυασμό για τους gamers που παίζουν στα 1440p και λατρεύουν το big screen gaming. Φυσικά, εάν ανήκετε στους PC gamers, τότε το σύστημα σας θα πρέπει να είναι ικανό για να σηκώσει τις έξτρα δυνατότητες που προσφέρει η πρόταση της AOC (G-Sync και gaming στα 120Hz). Από τα παραπάνω είναι εμφανές ότι το AGON AG352UCG6 είναι ένας «θρίαμβος» της game-centric φιλοσοφίας που διέπει τα monitors της AOC που απευθύνονται στην gaming community.

Καθηλωτική εμπειρία gaming!

Η τιμή του AG352UCG6 ίσως να είναι λιγάκι αλμυρή (λίγο παραπάνω από τα 900 ευρώ), ωστόσο το υψηλό κόστος του ισοσταθμίζεται σίγουρα αυτά που προσφέρει στον gamer που δεν του αρκεί ένα απλό 16:9 monitor, με απλώς συμπαθητικά features. Ο εκπληκτικός συνδυασμός των 120Hz με την ανάλυση των 3440×1440 pixels και την super-wide 21:9 curved εμπειρία που προσφέρει, αν μη τι άλλο αποτελεί την επιτομή του «καθηλωτικού» gaming που άλλωστε αναζητούν όλοι οι φανατικοί gamers.

The post AOC AGON AG352UCG6 Black Edition Review: «Πετυχαίνοντας την χρυσή τομή»! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα