Starlink: Battle for Atlas Review

Ο τίτλος Starlink: Battle for Atlas έχει να κάνει με ένα νέο action-adventure game που κυκλοφόρησε η Ubisoft για PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch.

Το βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι τα toys-to-life elements που περιλαμβάνει. Όπως είχε γίνει παλαιότερα με τα Skylanders, τα Lego Dimensions κλπ έτσι και τώρα η Ubisoft έρχεται να αφήσει την δική της πινελιά στην συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών. Πάμε λοιπόν να δούμε τι περιλαμβάνει αλλά και τι προσφέρει το Starlink.

STARTER PACKS

Το Starter Pack των PS4 και Xbox One versions περιλαμβάνει το παιχνίδι, μια ειδική βάση η οποία τοποθετείται πάνω στο χειριστήριο, τον πιλότο Mason Rana ο οποίος κουμπώνει πάνω στην βάση, το Zenith Starship το οποίο τοποθετείται και αυτό πάνω στη βάση με τέτοιο τρόπο που ο Mason βρίσκεται στην θέση του πιλότου, καθώς και τα τρία όπλα – Shredder, Frost Barrage και Flamethrower – τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στο αεροσκάφος. Αντίστοιχα η Switch version σαν φόρο τιμής στην σειρά παιχνιδιών Star Fox περιλαμβάνει το παιχνίδι, την ειδική βάση, τους πιλότους StarFox και Mason Rana, το Arwing Starship και τα όπλα Frost Barrage και Flamethrower.

Εννοείται φυσικά ότι η Ubisoft πέρα από το περιεχόμενο των Starter Packs έχει φροντίσει να κυκλοφορήσει ήδη και αρκετά extra πακέτα που μπορεί να αγοράσει κάποιος και τα οποία περιλαμβάνουν διαφορετικά αεροσκάφη, άλλους πιλότους και καινούργια όπλα. Ωστόσο εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι και μόνο με χρήση του περιεχομένου του Starter Pack το παιχνίδι μπορεί να ολοκληρωθεί κανονικά, επομένως η αγορά του extra περιεχομένου είναι καθαρά προαιρετική, αν και ομολογουμένως εμπλουτίζει αρκετά την gaming εμπειρία.

STORY

Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται στο Atlas Star System. Εμείς ανήκουμε σε μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ζουν στο mother ship Equinox. Τη γαλήνη ωστόσο της ομάδας έρχεται να ταράξει η The Forgotten Legion, μια εξωγήινη φυλή αρχηγός της οποίας είναι ο Grax. Ο Grax φροντίζει να απαγάγει τον αρχηγό του σκάφους μας, μιας και είναι ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει να αποκτήσει την αρχαία τεχνολογία που άφησαν πίσω τους οι Waldens, μια φυλή που έχει πλέον εξαφανιστεί. Εμείς όπως είναι φυσικό αναλαμβάνουμε να σώσουμε τον αρχηγό μας και να σταθούμε εμπόδιο στα διαβολικά σχέδια του Grax. Για την ολοκλήρωση της βασικής ιστορίας του παιχνιδιού χρειάζονται περίπου 20 ώρες, ενώ σε περίπτωση που επιλέξετε να ολοκληρώσετε όλες τις διαθέσιμες προαιρετικές αποστολές ο χρόνος αυτός μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ.

GAMEPLAY

Ο χειρισμός του παιχνιδιού χωρίζεται κατά κύριο λόγο σε δύο μέρη, στην εξερεύνηση των πλανητών που ανήκουν στο αστρικό σύστημα Atlas και στις μάχες. Κάθε πλανήτης κατοικείται από διαφορετικές εξωγήινες φυλές και ξεχωριστούς αντιπάλους. Η πλήρης εξερεύνηση κάθε πλανήτη μας φέρνει αντιμέτωπους με ποικίλες αποστολές, ορισμένες από τις οποίες έχουν άμεση σχέση με την βασική ιστορία του παιχνιδιού, ενώ κάποιες άλλες έχουν καθαρά προαιρετικό χαρακτήρα. Οι αποστολές αυτές μπορεί να είναι να βρούμε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο π.χ μέταλλο ή κάποιο ορυκτό, να βοηθήσουμε ορισμένους κατοίκους του πλανήτη που βρίσκονται σε κίνδυνο, να χακάρουμε εγκαταλελειμμένα σκάφη, να καταλάβουμε εχθρικές βάσεις κ.ά.

Οι αντίπαλοι με τους οποίους καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι κάθε φορά παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία μεταξύ τους. Όταν συναντάμε έναν καινούργιο εχθρό το παιχνίδι κάνει αυτόματα pause και στην οθόνη εμφανίζεται μια ανάλυση του αντιπάλου, καθώς επίσης και τα προτεινόμενα όπλα που είναι καλό να έχουμε στο αεροσκάφος μας για να τον αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία. Για παράδειγμα, υπάρχουν εχθροί που πραγματοποιούν επιθέσεις πάγου, επομένως η χρήση του φλογοβόλου αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Αντίστοιχα υπάρχουν αντίπαλοι, οι οποίοι παρουσιάζουν αδυναμίες στις επιθέσεις πάγου, επομένως η χρήση του Frost Barrage που πετά βλήματα πάγου αποδεικνύεται η ιδανική λύση και ούτω καθεξής.

Η εναλλαγή των όπλων μπορεί να γίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με το που αποσπάμε ένα όπλο από την φιγούρα-αεροσκάφος το παιχνίδι κάνει και πάλι αυτόματα pause και στην οθόνη βλέπουμε μια αναπαράσταση του σκάφους καθώς και μια live εναλλαγή των όπλων μας. Εννοείται φυσικά ότι όσο περισσότερα όπλα έχετε στην κατοχή σας, τόσο περισσότερες επιλογές έχετε για να πειραματιστείτε. Εκτός όμως από τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας (μπορούν να είναι μέχρι 2 πάνω στο σκάφος μας) για την αντιμετώπιση των αντιπάλων μπορούμε επίσης να χρησιμοποιούμε διάφορα αντικείμενα που βρίσκουμε κοντά μας, τα οποία στη συνέχεια μπορούμε να τα πάρουμε πάνω στο σκάφος και να τα εκσφενδονίσουμε πάνω στους εχθρούς.

Εκτός όμως από το land-based combat με τους αντιπάλους που εντοπίζουμε σε κάθε πλανήτη που επισκεπτόμαστε, το Starlink προσφέρει επίσης και space-based combat, κάθε φορά που βρισκόμαστε στο διάστημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εχθροί μας έχουν τα δικά τους αεροσκάφη και ο στόχος μας είναι να τους καταρρίψουμε αποφεύγοντας παράλληλα με ιδιαίτερους ελιγμούς τα εχθρικά πυρά. Ο εντοπισμός των αντιπάλων στις συγκεκριμένες μάχες γίνεται χρησιμοποιώντας τα κόκκινα βέλη που εμφανίζονται στην οθόνη τα οποία μας εφιστούν την προσοχή και μας δείχνουν προς ποια κατεύθυνση βρίσκεται κάθε εχθρικό σκάφος.

Τόσο με την ολοκλήρωση κάθε μάχης όσο και με την ολοκλήρωση κάθε αποστολής στον κόσμο του Starlink εξασφαλίζουμε XP για το αεροσκάφος μας, για τα όπλα μας και για τον πιλότο μας. Οι πόντοι αυτοί μας επιτρέπουν να αυξάνουμε το επίπεδό μας, μας δίνουν την ευκαιρία να αναβαθμίζουμε το σκάφος μας και τα όπλα μας, ενώ παράλληλα μας εξασφαλίζουν και Skill Points για τον πιλότο μας. Κάθε πιλότος διαθέτει τις δικές του special abilities οι οποίες μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στις μάχες.

Η ενίσχυση ωστόσο του σκάφους μας και των όπλων μας δεν γίνεται μόνο μέσω των XP αλλά και με την χρήση των Mods. Συγκεκριμένα υπάρχουν τα Weapon Mods (Ammo & Amplifier) και τα Ship Mods (Armor, Core & Booster), τα οποία μπορούν να δίνουν extra ικανότητες που συχνά αποδεικνύονται ιδιαίτερα σημαντικές. Μάλιστα με αναβάθμιση του mother ship Equinox αποκτάμε την δυνατότητα να κάνουμε combine σε τρία διαφορετικά Mods για την δημιουργία ενός πιο ισχυρού. Τα Mods μπορούμε να τα βρούμε καταστρέφοντας αντιπάλους, κάνοντας hacking σε cargo shuttles, κάνοντας looting σε διάφορα chests που εντοπίζουμε κ.λπ. Με τον ίδιο τρόπο αποκτάμε και τις πρώτες ύλες που χρειαζόμαστε για κάνουμε upgrade το Equinox.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Τα γραφικά του Starlink είναι άκρως ικανοποιητικά. Μάλιστα, το πιο όμορφο κομμάτι στον οπτικό τομέα το εντοπίζουμε αναμφισβήτητα στην ιδιομορφία κάθε πλανήτη, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί πλούσια και έντονα χρώματα, τα οποία σε συνδυασμό με τον εκπληκτικό φωτισμό δημιουργούν τοπία που σου κόβουν την ανάσα. Επιπλέον, τόσο ο σχεδιασμός των αεροσκαφών όσο και των αντιπάλων είναι αρκετά καλός και λεπτομερής. Επίσης, πολύ ωραία αίσθηση προφέρει και το γεγονός ότι η μετάβασή μας από το διάστημα σε έναν πλανήτη και το αντίστροφο είναι seamless και ιδιαίτερα εντυπωσιακή!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

To Starlink: Battle for Atlas αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή παιχνιδιού για όσους αγαπάνε τα action-adventure games και τις μάχες στο διάστημα. Εννοείται βέβαια ότι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού βρίσκεται στις φιγούρες που χρησιμοποιεί, οι οποίες προσωπικά με ενθουσίασαν! Το γεγονός ότι είχα συνεχώς το αεροσκάφος συνδεδεμένο με το χειριστήριο μου έδινε την αίσθηση ότι πραγματικά πιλοτάρω το σκάφος. Μπορεί το main story να είναι κάπως κοινότοπο χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ακόμα και έτσι όμως οι μάχες και οι δεκάδες αποστολές υπόσχονται πολλές και διασκεδαστικές ώρες παιχνιδιού. Αν λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον τότε το Starlink αδιαμφισβήτητα αξίζει την προσοχή σας.

Ανάπτυξη: Ubisoft Toronto Έκδοση: Ubisoft Διάθεση: CD Media

The post Starlink: Battle for Atlas Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα