Pokemon Sword/Shield Review

Για την σειρά Pokemon οποιεσδήποτε συστάσεις περιττεύουν. Πραγματικά είναι απορίας άξιο που καθυστέρησε τόσο πολύ η Nintendo να κυκλοφορήσει έναν πρωτότυπο τίτλο Pokemon στο Switch. Τα Let’s Go Pikachu & Eevee άλλωστε  ήταν απλά μια πρόγευση που είχαν σαν σκοπό να εξαργυρώσουν την εξωφρενική δημοτικότητα του mobile

Pokemon Go. Τα Pokemon Sword/Shield λοιπόν είναι η πρώτη μεγάλη και βασική Pokemon κυκλοφορία, μετά τα Ultra Sun & Moon και ενσωματώνουν αρκετές βελτιώσεις και νέες ιδέες, παρά τις όποιες παραφωνίες.

Ως είθισται, η περιπέτεια ξεκινά με την  επιλογή του πρώτου σας Pokemon. Αφού αποφασίσετε μεταξύ των Grookey, Scorbunny και Sobble ( Grass/Fire/Water) ξεκινάτε για την περισυλλογή των 8 εμβλημάτων, τα οποία θα σας δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστείτε και εν τέλει να αποκτήσετε τον τίτλο του υπέρτατου πρωταθλητή Pokemon. Στο ταξίδι σας θα μάθετε την σκοτεινή  ιστορία της Galar, της περιοχής όπου διαδραματίζεται το παιχνίδι και φυσικά θα την γλιτώσετε από τον επικείμενο αφανισμό της.

Τι αλλαγές όμως επιφυλάσσουν τα Sword/Shield για τους φίλους των Pokemon; Μια εκ των βασικών τροποποιήσεων που θα συναντήσουμε είναι η εξάλειψη των mega-evolutions και Z-moves. Την θέση τους παίρνουν οι μηχανισμοί Dynamax και Gigantamax. Το Dynamax εκτελείται σε συγκεκριμένες μάχες και μεγεθύνει για πεπερασμένο χρονικό διάστημα τριών γύρων, το Pokemon σας. Εννοείται το ότι η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου evolution χαρίζει στο Pokemon αυξημένες επιθετικές/αμυντικές ικανότητες, οπότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη στιγμή.

Αντίστοιχα, εξέλιξη Gigantamax δεν διαθέτουν όλα τα Pokemon και το γνώρισμα της είναι ότι μεταβάλλουν την μορφή του Pokemon το οποίο για αυτούς τους τρεις γύρους μπορεί να εκτελέσει μια ειδική κίνηση που είναι ικανή να καθορίσει δραματικά την έκβαση της μάχης . Αν και αρχικά η απουσία των Mega-evolutions ξενίζει, όσο προχωράτε στο παιχνίδι θα διαπιστώσετε ότι οι μηχανισμοί που τα αντικαθιστούν προσθέτουν σημαντικά το τακτικό στοιχείο στις αναμετρήσεις, ιδιαίτερα όταν μάχεστε απέναντι σε δυνατούς εκπαιδευτές.

Η δεύτερη και σπουδαιότερη αλλαγή βρίσκεται στο Wild Area. Τα Sword/Shield ενσωματώνουν έναν semi-open world όπου μπορείτε να συναντήσετε άλλους εκπαιδευτές και να πολεμήσετε, να ανταλλάξετε Pokemons αλλά και να συμμετέχετε σε raids μαζί τους. Όπως περίπου γινόταν και στο Safari Zone των προηγούμενων τίτλων, κάθε χάρτης του Wild Area χωρίζεται σε περιοχές διαφορετικού οικοσυστήματος (βουνά, παραθαλάσσιες ακτές ή ερήμους). Κάθε περιοχή περιλαμβάνει αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους Pokemon στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ η ατραξιόν του τίτλου, τα raids, σας δίνουν την δυνατότητα να συμμετέχετε με ακόμα τρεις παίκτες για να αντιμετωπίσετε και να τιθασεύεστε Dynamax Pokemons. Τα Raids μπορείτε να τα δείτε ακόμα και αν παίζετε μόνος σας επιστρατεύοντας τους NPCs του παιχνιδιού, οπότε δεν θα νοιώσουν ριγμένοι όσοι προτιμούν να παίζουν μόνοι τους. Σε γενικές γραμμές, οι φίλοι του Pokemon Go θα νοιώσουν πολύ οικία με το Wild Area, αφού θυμίζει αρκετά την όλη εμπειρία αν αφαιρέσουμε από την συνάρτηση το κοινωνικό στοιχείο και την ανάγκη για περιπάτους στον πραγματικό κόσμο. Πλέον μπορείτε να κάνετε τα ίδια πράγματα από την άνεση του σπιτιού σας.

Βέβαια δεν λείπουν και τα προβλήματα αφού αν παίζετε offline θα  έχετε μια περιορισμένη εμπειρία, με τα υψηλότερης δυσκολίας Raids να γίνονται απροσπελάσιμα λόγω του κακού Α.Ι. Στον αντίποδα, όσοι έχουν συνδρομή στην υπηρεσία της Nintendo και μπορούν να παίξουν και με άλλους, θα αντιμετωπίσουν αρκετά frame drops, lag και αποσυνδέσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι ο δικτυακός κώδικας του παιχνιδιού χρειάζεται βελτιστοποίηση στην παρούσα φάση. Η Gamefreak όμως έχει να αποκρούσει τα βέλη του community και για  έναν ακόμα λόγο και αυτός είναι το περιορισμένο Pokedex. Τα Sword/Shield διαθέτουν περί τα 400 Pokemons συνολικά, με τρανταχτές απουσίες όπως τους Jigglypuff, Greninja και Mewtwo. Σίγουρα καθένας έχει τα δικά τους αγαπημένους χαρακτήρες από την άλλη όμως, θα μπορούσε να είχε γίνει μια καλύτερη διαλογή που να κάλυπτε μια πιο ευρεία γκάμα από Pokemons για όλα τα γούστα. Τουλάχιστον, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δείχνουν καλύτερα από ποτέ άλλοτε.

Στον τεχνικό τομέα συνολικά πάντως,  το νέο Pokemon αφήνει πολύ κακή εντύπωση, καθώς σε σημεία το παιχνίδι δείχνει χειρότερο και από τα Pokemon του 3DS. Τα textures έχουν χαμηλή ανάλυση και διακρίνονται pixelated άκρες και θολούρα -γενικά αφήνει την εντύπωση του βεβιασμένου release. Αυτή η εικόνα βέβαια δεν χαρακτηρίζει όλες τις περιοχές αλλά θα περιμέναμε μια πιο προσεγμένη παρουσίαση σε μια τόσο σημαντική κυκλοφορία για το Switch. Εννοείται ότι τεχνηέντως, η Gamefreak πάλι απέφυγε να χρησιμοποιήσει οποιασδήποτε μορφής voice-acting προς μεγάλη μας απογοήτευση.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι fans δεν θα απολαύσουν τον καινούργιο Pokemon τίτλο αλλά οι περικοπές που έχουν γίνει σίγουρα θα στιγματίζουν την άποψη των βετεράνων της σειράς. Και είναι κρίμα γιατί τα Sword/Shield άξιζαν καλύτερης μεταχείρισης από την Nintendo.

Ανάπτυξη: Game Freak Έκδοση: The Pokemon Company / Nintendo Διάθεση: CD Media / Nintendo Hellas

The post Pokemon Sword/Shield Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα