Pokemon Isle of Armor (Pokemon Sword / Shield DLC) Review

Το πρώτο DLC επί πληρωμή που αποκτά ποτέ η σειρά Pokemon μας μεταφέρει στο Isle of Armor, ένα νησί που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Galar. Η αγορά του παιχνιδιού ξεκλειδώνει άμεσα την πρόσβαση στο καινούργιο region και χωρίς πολλά-πολλά σας γνωρίζει τον νέο σας αντίζηλο, την Klara που βασίζεται στο Poison element

ή τον Physic-type Avery, ανάλογα με το αν διαθέτετε την Sword ή Shield έκδοση αντίστοιχα. Αν αγοράσετε πάντως την επέκταση από το Nintendo eShop και όχι μέσα από τον launcher του παιχνιδιού, προσέξτε να επιλέξετε την σωστή καταχώρηση στο μαγαζί καθώς το expansion σπάει με την μορφή δύο ξεχωριστών downloads. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει διπλή αγορά για όσους έχουν τα Sword/Shield και θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Isle of Armor και από τις δύο εκδόσεις.

Αφήνοντας στην άκρη τις άπληστες τιμολογιακές πρακτικές της Nintendo, με την άφιξη σας στο νησί σας μεταφέρεστε στο τοπικό Dojo, οπού συναντάτε τον master Mustard και την γυναίκα του Honey. Από κει και πέρα ανοίγουν οι ορίζοντες σας και υπάρχει η σχετική ελευθερία για να εξερευνήσετε ολόκληρο το νησί ή να ολοκληρώσετε μια σειρά αποστολών στο Dojo. Όπως θα περίμενε κανείς, τα missions ακολουθούν την τυπική απλοϊκή δομή των fetch quests, χωρίς εκπλήξεις ή νέα objectives. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο βάθος και το gameplay αναλώνεται κυρίως στην μετάβαση στην απαιτούμενη περιοχή για την συλλογή κάποιου αντικειμένου ή για την διεξαγωγή κάποιας μάχης.

Η ολοκλήρωση του βασικού questline δεν διαρκεί παραπάνω από μερικές ώρες και εξυπηρετεί κατ’ ουσία στην απόκτηση του νέου legendary Pokemon Urshifu. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιμένετε ιδιαίτερη εξέλιξη ή πλοκή στην ιστορία του Isle of Man, αλλά τουλάχιστον για όσο διαρκεί είναι ευχάριστη χωρίς βαρετά σημεία. Η ατραξιόν του τίτλου άλλωστε είναι το νησί αυτό καθ’ εαυτό. Η νέα Wild Area διαθέτει πιο συμπαγή/συγκεντρωτική σχεδίαση που βασίζεται σε μια σειρά ξεχωριστών οικοσυστημάτων. Υπάρχει και σχετική ποικιλία στις περιοχές που περιλαμβάνουν ένα δίκτυο σπηλαίων, μια αχανή έρημο, ωκεανούς όπου κολυμπούν εξαιρετικά γρήγορα οι Sharpedos, βαλτώδεις εκτάσεις και άλλες. Τα Dens είναι ατελείωτα για τους φίλους των Max Raid Battles και συνολικά ο χάρτης είναι πλούσιος και στοιβαγμένος με πράγματα να κάνετε, αφήνοντας την εντύπωση μιας μεγαλύτερης Wild Area από την αρχική του πρωτότυπου τίτλου.

Το Isle of Man έχει και 150 collectables να μαζέψετε στον χάρτη, υπό την μορφή Digletts. Είναι αρκετά καλά κρυμμένα και θα χρειαστεί αρκετή παρατηρητικότητα για να τα μαζέψετε όλα αλλά οι απολαβές αξίζουν τον κόπο: συγκεντρώνοντας συγκεκριμένο αριθμό από δαύτα, ξεκλειδώνουν μορφές Alolan για τα Pokemon που δεν μπορείτε να αποκτήσετε αλλιώς. Είναι μια καλοδεχούμενη παράπλευρη ενασχόληση με το βασικό παιχνίδι και επεκτείνει σημαντικά την συνολική διάρκεια.

Φυσικά, το DLC προσθέτει νέα cosmetics αντικείμενα που θα αλλάξουν σημαντικά την εμφάνιση του trainer σας. Καινούργια outfits, κομμώσεις και παραμετροποιήσεις για το ποδήλατο σας, δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στον χαρακτήρα σας. Επίσης όπως γίνονταν και στα Pokemon HeartGold & SoulSilver, μπορείτε να αναθέσετε σε κάποιο Pokemon από το party σας να σας ακολουθεί τριγύρω – το χαρακτηριστικό αυτό πάντως για έναν περίεργο λόγο λειτουργεί μόνο στην περιοχή του Isle of Armor και όχι στην υπόλοιπη Galar.

Στον τεχνικό τομέα, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτό φυσικά έχει σαν συνεπακόλουθο να παραμένουν τα προβλήματα του παιχνιδιού. Τα low-textures δίνουν και παίρνουν ενώ εξακολουθεί και πέφτει ο ρυθμός ανανέωση σε περιοχές που είναι γεμάτες. Σίγουρα οι περιοχές έχουν πιο σύνθετη γεωμετρία και σχεδίαση, αλλά δεν υπάρχει κάποια δραστική αλλαγή που θα αλλάξει την όποια άποψη έχετε σχηματίσει για τα γραφικά του τίτλου.

Σε κάθε περίπτωση το Isle of Armor είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα Sword/Shield και προσφέρει μια αρκετή «ζουμερή» περιοχή προς εξερεύνηση. Όσοι λάτρεψαν την λογική της Wild Area στο βασικό παιχνίδι, είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστηθούν στο έπακρο και αυτήν την επέκταση.

Ανάπτυξη: Game Freak Έκδοση: The Pokemon Company / Nintendo Διάθεση: CD Media

The post Pokemon Isle of Armor (Pokemon Sword / Shield DLC) Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα