Snowrunner Review

Ναι, υπάρχουν παιχνίδια με τροχοφόρα που δεν είναι racing, ούτε destruction. Άρα τι μας μένει… τα simulators. Θα αποφύγουμε να το χαρακτηρίσουμε απλά ως truck simulator, γιατί θα ήταν άδικο, αφού προσφέρει μία αρκετά πιο ενδιαφέρουσα και φρέσκια προσέγγιση. Φυσικά αυτό το είδος δεν είναι για όλους, όμως αισιοδοξούμε ότι αν του δώσετε μία ευκαιρία, το Snowrunner μπορεί να σας πείσει!

Gameplay

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει υπόθεση, εκτός αν για χάρη του role-playing μετρήσετε ότι είστε ένας επίδοξος φορτηγατζής. Ξεκινάτε λοιπόν με ένα απλό pickup, το οποίο αποτελεί το βασικό μέσο

μετακίνησης σας. Με αυτό δεν μπορείτε να εκτελέσετε πολλές αποστολές, τουλάχιστον όχι μέχρι να του δώσετε κάποια απαραίτητα upgrades. Μάλιστα, αν δεν του βάλετε τουλάχιστον την υπερυψωμένη ανάρτηση, δεν μπορείτε καν να οδηγήσετε στους περισσότερους δρόμους! Οι διαθέσιμες περιοχές / χάρτες είναι το Μίσιγκαν και η Αλάσκα στην Αμερική, και το Ταμίρ στη Ρωσία.

Όλες αυτές οι περιοχές είναι επαρχιακές, με μοναδικά σημεία πολιτισμού κάποιες διάσπαρτες κωμοπόλεις, βενζινάδικα, εργοτάξια, κτλ., απ’όπου ανεφοδιάζετε το ρεζερβουάρ σας και προμηθεύεστε τα συμβόλαια και τα φορτία σας. Συνήθως για τις απαιτήσεις κάθε αποστολής μπορείτε να βρείτε κοντά και το απαραίτητο φορτηγό / νταλίκα. Μπορείτε φυσικά να επενδύσετε τα κέρδη από τις δουλειές σας για να αγοράσετε καλύτερα οχήματα, και βέβαια να αποκτήσετε διάφορες χρήσιμες μηχανικές αναβαθμίσεις γι’αυτά. Επίσης μπορείτε να αποθηκεύετε τα αγαπημένα σας οχήματα στο γκαράζ, ώστε να τα μεταφέρετε μεταξύ περιοχών, αφού οι τρεις χάρτες είναι αυτόνομοι.

Στο «ζουμί» τώρα, ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρετε να περάσετε τους εξαιρετικά δύσβατους δρόμους, ώστε να μεταφέρετε το φορτίο σας ή να ολοκληρώσετε άλλες αποστολές, π.χ. διάσωση ατόμων, ρυμούλκηση άλλων οχημάτων, κλπ. Οι δρόμοι μπορούν να σας παραπλανήσουν με την εμφάνιση τους, ειδικά αν έχετε στο μυαλό σας την οδήγηση άλλων παιχνιδιών. Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε βλέπετε, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση, ακόμα και αν πιστεύετε ότι μπορείτε να το περάσετε. Εδώ μάλλον το παιχνίδι δείχνει υπέρμετρο ζήλο, αφού κάποιους δρόμους ίσως μπορούσατε να τους περάσετε στην πραγματικότητα με το δικό σας αυτοκίνητο! Μη φανταστείτε όμως ότι «κλέβει». Απλά φροντίζει να μη «συγχωρεί», ώστε το gameplay να μη χάσει το ενδιαφέρον του.

Ο δρόμος δεν είναι η μοναδική πρόκληση, αφού και ο χειρισμός των οχημάτων χρειάζεται πολλή προσοχή. Φανταστείτε ότι ακόμα και οι ταχύτητες αλλάζουν όχι με ένα button, αλλά σχηματίζοντας την κίνηση στο κιβώτιο με τον αναλογικό μοχλό! Θα παρατηρήσετε εξ άλλου ότι το ταχύμετρο εδώ δεν φτάνει πολύ ψηλά. Έτσι κι αλλιώς και να μπορούσε, δεν θα σας φαινόταν πολύ χρήσιμο. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό για να περάσετε τα φυσικά εμπόδια; Πρώτον, να παρατηρείτε το έδαφος!

Αν είναι να περάσετε κάποιο ρυάκι, κάντε το γρήγορα, αλλιώς μπορεί να πάρει νερό η μηχανή και να σβήσει. Όταν οδηγείτε σε παγωμένο οδόστρωμα, κατεβάστε ταχύτητα και αποφύγετε τις απότομες στροφές. Η λάσπη βέβαια είναι η πιο συχνή αλλά και η πιο ύπουλη περίπτωση, αφού δύσκολα καταλαβαίνετε πόσο ρευστή ή πόσο βαθιά είναι. Πάρτε το απόφαση ότι θα κολλάτε συνέχεια, τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσετε να αναγνωρίζετε το τερέν.

Ευτυχώς όλα τα οχήματα, από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα, διαθέτουν το δικό τους βίντσι. Αυτό μπορείτε να το κοτσάρετε σε δέντρα, ώστε να τραβάτε το φορτηγό σας και να το ξεκολλάτε από το τέλμα του. Φυσικά, ανάλογα με την αντοχή του δέντρου και το βάρος του φορτηγού, το δέντρο μπορεί να σπάσει, ακόμα και πριν προλάβετε να ξεκολλήσετε. Στην περίπτωση που εξαντλήσετε τις επιλογές σας, μπορείτε να επαναφέρετε το όχημα στην αρχική περιοχή του, ή να το παρατήσετε εκεί και να πάρετε κάποιο άλλο από εκεί όπου βρίσκεται.

Επίσης, πρέπει να προσέχετε πάνω από τι οδηγείτε, αφού τα κλαδιά και οι πέτρες μπορούν να προκαλέσουν μηχανική ζημιά. Το fast travel είναι ένα κομμάτι που επίσης είναι κάπως περιορισμένο. Δυσάρεστο αλλά κατανοητό, αφού αν ήταν εύκολο να αποφύγετε την οδήγηση… τι άλλο θα σας έμενε να κάνετε; Για να ανακαλύψετε νέα σημεία ενδιαφέροντος στον χάρτη, και κυρίως για να αποκαλύπτετε δρόμους και μονοπάτια, πρέπει να πηγαίνετε στους watchtowers. Κάτι που από μόνο του αποτελεί πρόκληση, αφού ο δρόμος προς τους πύργους είναι «άγνωστη γη».

Γραφικά & Ήχος

Η άγρια φύση είναι χάρμα οφθαλμών στο Snowrunner. Το πυκνό βαθύ πράσινο δάσος στο πρωινό φως, η αντανάκλαση του απογευματινού ήλιου στον στρωμένο με πάγο δρόμο, περιστοιχισμένο από παχύ χιόνι… Άκρως ατμοσφαιρική είναι και η οδήγηση τη νύχτα, με το ανεπαίσθητο αχνό φως του ουρανού, και μοναδικό σύντροφο τα φώτα του φορτηγού σας, ενώ περνάτε δίπλα από δέντρα όπου σας παρατηρούν τα λαμπυρίζοντα μάτια της νυκτόβιας πανίδας! Τα δε animations του οχήματος στα διάφορα είδη τερέν, ενώ διώχνει τη λάσπη ή ταράζει το νερό, είναι εξαιρετικά προσεγμένα.

Τα ηχητικά εφέ συνοδεύουν με απόλυτη επιτυχία τις έντονες προσπάθειες της μηχανής και των τροχών να ανταπεξέλθουν στις συνεχείς και ποικίλες προκλήσεις του αφιλόξενου «παντός καιρού» εδάφους. Η μουσική υπόκρουση περιλαμβάνει ελαφρά ακούσματα με ambient country μελωδίες, δηλαδή ακριβώς ότι θα περιμένατε να πλαισιώνει ένα τέτοιο περιβάλλον.

Run, snow, run

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα δύσκολο να βγει ένα «πόρισμα». Αντικειμενικά (και υποκειμενικά, γιατί προσωπικά μου άρεσε), το Snowrunner είναι ένα καλό παιχνίδι. Σε όλους τους τομείς, από τα γραφικά, μέχρι τον χειρισμό, και τη γενική εμπειρία που προσφέρει, δείχνει ότι είναι προσεγμένο και καλοσχεδιασμένο. Απλά, όπως είπαμε στην αρχή, δεν είναι για όλους, καθότι ο ρυθμός του είναι «καθημερινός» και χαλαρός. Αν και με λίγη ασχολία μαζί του, έχει όλα τα προσόντα να σας κερδίσει, σίγουρα είναι το κατάλληλο παιχνίδι για όσους αρέσκονται σε εκπομπές τύπου «Ice Road Truckers».

Ανάπτυξη: Saber Interactive Έκδοση: Focus Home Interactive Διάθεση: IGE 

The post Snowrunner Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα