Metro Redux

Στο πακέτο του Metro Redux, έχουμε στα χέρια μας μια επανέκδοση που υπόσχεται αναβαθμισμένα γραφικά, χρησιμοποιώντας την τελευταία version της «Α4 engine for Next Gen» καθώς και διάφορες άλλες ουσιαστικές αλλαγές.

Πλοκή (για όσους δε γνωρίζουν)

Στο Metro 2033 βρισκόμαστε κάτω απο τη Μόσχα, στα τούνελ του…μετρό και στους υπονόμους. Ο λόγος που δεν κυκλοφορούμε πλέον στην επιφάνεια της γης είναι η τοξική ατμόσφαιρα που προκάλεσε

η πυρηνική καταστροφή. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μεταλλαγμένα όντα αλλά και άλλους επιζώντες που ανήκουν σε διαφορετικό «στρατόπεδο». Έχουμε τον έλεγχο του νεαρού Artyom και η αποστολή μας είναι να παραδώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα σε ένα γειτονικό σταθμό, χωρίς να γνωρίζουμε πόσες εκπλήξεις μας περιμένουν στη γωνία…

Το Metro: Last Light είναι η συνέχεια του Metro 2033 όπου και επιστρέφουμε στη Μόσχα καταρρακωμένοι από τον πυρηνικό πόλεμο. Ένα χρόνο μετά, το 2034, έχουμε ηρωικά κατατροπώσει τους «σκοτεινούς» του προηγούμενου τίτλου εκτός από ένα ον που έχει απομείνει και πρέπει να το βρούμε και να το καταστρέψουμε ή…να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του!

Υπάρχουν διάφορα όπλα άμεσα στη διάθεσή σας και άλλα που θα βρείτε στην πορεία, ενώ μπορείτε πληρώνοντας με σφαίρες (οι οποίες είναι και το νόμισμα του παιχνιδιού) να τα αναβαθμίσετε ώστε να πυροβολείτε ή να γεμίζετε πιο γρήγορα ή ακόμα να προσθέσετε αξεσουάρ όπως στόχαστρο, κτλ. Και οι δύο τίτλοι μας χώνουν σε μια μετα-αποκαλυπτική σκοτεινή και βαριά ατμόσφαιρα όπου ο τρόμος παραμονεύει σε κάθε μας βήμα και τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Αν και τα δυο παιχνίδια μοιάζουν μεταξύ τους, βρίσκουμε σημαντικές διαφορές στο gameplay και στο σενάριο που (αν και ελαφρώς γραμμικό και στους δύο τίτλους), δεν απογοητεύει και παίζει με το μυαλό μας, θέτοντας υπαρξιακά και άλλα διλήμματα ανάμεσα στις μάχες και τον τρόμο.

Αλλαγές στην Redux έκδοση

Φαίνεται περίεργο το οτι η Α4 games ασχολήθηκε στο να αναπλάσει ένα παιχνίδι που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται ως benchmark για κάρτες γραφικών. Το 2010 που κυκλοφόρησε το Metro 2033 ήταν κάπως περιορισμένες οι λειτουργίες της Α4 μηχανής, παρ’όλα αυτά η Α4 games δε σταμάτησε μόνο στην αλλαγή του engine. Οι νέοι τίτλοι έχουν πολλές άλλες διορθώσεις στα γραφικά, υπάρχουν νέα meshes και textures, καλύτερο animation, καθώς και ολόκληροι χώροι που έχουν κυριολεκτικά φτιαχτεί από την αρχή. Γενικότερα όλα είναι πιο καθαρά καθώς το νέο engine έχει περισσότερες δυνατότητες. Τα παιχνίδια φαίνονται και «τρέχουν» σαφώς καλύτερα, το ΑΙ αν και πάλι δεν μας έπεισε, είναι σίγουρα καλύτερο από πριν και οι εχθροί συμπεριφέρονται πιο «ανθρώπινα». Επίσης πολλές ενδιάμεσες σκηνές έχουν ρετουσαριστεί, είναι εμφανή τα βελτιωμένα weather effects και έχουν προστεθεί διάφορα καινούρια «secrets».

Σίγουρα δεν πρόκειται για μια απλή επανέκδοση δυο πετυχημένων τίτλων. Για όσους έχουν παρελθόν με τη σειρά αυτή, ίσως δεν δικαιολογείται η τιμή του πακέτου, αντίθετα αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία, τότε η κυκλοφορία αυτή είναι για εσάς ό,τι καλύτερο. Πρόκειται για δυο καταπληκτικά FPS παιχνίδια που προσφέρουν συγκινήσεις με το δυνατό τους σενάριο, τη σκηνοθεσία τους και τα βελτιωμένα και σύγχρονα πλέον γραφικά τους.

The post Metro Redux appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife